h
5 april 2020

Samen sterk tegen corona!

Foto: SP / SP Nieuwegein

SP Duiven wenst iedereen veel sterkte toe voor de komende tijd. We leven mee met onze inwoners die getroffen zijn door het coronavirus, hun omgeving en alle hulpverleners. Maar ook met hen die door deze coronacrisis gedwongen geïsoleerd moeten leven en hun dierbaren moeten missen. 

Lees verder
14 maart 2020

Gemeente maakt eindelijk werk van illegale huisvesting arbeidsmigranten

Op 3 september 2019 spraken bezorgde inwoners de raad toe over de huisvesting van arbeidsmigranten in eengezinswoningen in diverse wijken in onze gemeente. Naast illegale verhuur, uitbuiting en overlast door het komen en gaan van huurders vinden zij het ook onrechtvaardig voor woningzoekenden die hierdoor minder kans krijgen op de woningmarkt. Dit was reden voor de SP om dit, samen met de VVD, op de agenda te zetten van de politieke agenda. En met succes want inmiddels hebben de eerste pandeigenaren deze maand dwangsommen opgelegd gekregen vanwege illegale bewoning.

Lees verder
10 maart 2020

Actie- en informatiebijeenkomst in Zaltbommel over ‘granuliet, slibstort en andere watervervuiling’

Foto: SP

De SP organiseert woensdagavond 18 maart een openbare bijeenkomst over de vervuiling van water door granuliet- en slibstort. Aanleiding is de stort van granuliet in ‘Over de Maas’ in gemeente West Maas en Waal. Maar helaas is dit niet de enige plek waar afval en vuile stoffen worden gestort. Tijdens de avond in Zaltbommel zal SP Tweede Kamerlid Cem Lacin spreken over hoe bedrijven, met goedkeuring van de minister, geld verdienen met het storten van slib en afval ten koste van natuur en milieu. Ook zal er gesproken worden met aanwezigen hoe we samen iets kunnen doen tegen deze vervuiling. De avond is voor iedereen die onze rivieren en plassen graag schoon en veilig wil houden.

Lees verder
28 december 2019

Gemeenteraad kiest Huub Hieltjes als nieuwe burgemeester van Duiven

De gemeenteraad van Duiven heeft besloten om de heer Huub Hieltjes aan te bevelen voor het burgemeesterschap van de gemeente Duiven. De heer Hieltjes is 54, samenwonend en woonachtig in Breda. Op dit moment is hij waarnemend burgemeester in de gemeente Kapelle. De heer Hieltjes heeft zijn jeugdjaren doorgebracht in Zeddam en zijn familie woont in deze regio.

Lees verder
1 november 2019

JACQUES NIEDERER WORDT WAARNEMEND BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE DUIVEN

Foto: Fotograaf Provinciale staten Gelderland

Mr. Jacques Niederer is vandaag door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven. Hij vervangt vanaf zondag 1 december 2019 de heer drs. H.B.I. de Lange.

Lees verder
25 september 2019

Hielko Plantenga nieuwe voorzitter SP afdeling Duiven

Foto: Carlo Veraart

Tijdens de algemene ledenvergadering van 23 september j.l. heeft SP afdeling Duiven een nieuw bestuur gekozen. Hielko Plantenga neem de voorzittershamer over van Gerard Wassing, die sinds april 2013 deze functie heeft vervult. Willy Velmans is, naast penningmeester, ook gekozen tot organisatiesecretaris. Carlo Veraart en Gerard Wassing blijven algemeen bestuurslid.

Lees verder
7 mei 2019

SP en GL; 'ga aan de slag met het toevoegen van meer betaalbare huurwoningen en koopwoningen in Duiven, Groessen en Loo'

Foto: SP

Met deze titel heeft de SP en GroenLinks een motie ingediend tijdens de raadsvergadering van 7 mei. Hoewel er vanuit de inwoners en de politiek regelmatig geluiden te horen zijn om te komen tot snellere bouw van betaalbare huur en koopwoningen mocht deze motie helaas niet rekenen op een meerderheid van de raad.

Lees verder
16 maart 2019

SP Duiven op campagne voor de provinciale staten verkiezingen

Foto: Willy Velmans

Op zaterdag, 16 maart, was SP Duiven in het winkelcentrum te vinden om de provinciale staten en eerste kamerverkiezingen voor a.s. woensdag, 20 maart te promoten. En zoals gebruikelijk had Kees van den Brink weer een heerlijk tomatensoepje gemaakt om uit te delen.

Lees verder
19 januari 2019

Vocht en schimmelproblemen nog steeds niet opgelost in Duiven-west!

Foto: Gerard Wassing

Op zaterdag, 19 januari, zijn SP-ers wezen buurten in de Potterstraat, Mesdagstraat, Gabrielstraat en Israelstraat om bewoners te bevragen naar hun woongenot en wat zij zouden wensen voor hun buurt. Hoewel men over het algemeen tevreden is over hun buurt wensen vele huurders eindelijk eens verlost te worden van de vocht en schimmelproblemen in hun huis.

Lees verder

Pagina's