h

Duiven spreekt zich uit over referendum vitaalcentrumplan

25 november 2007

Duiven spreekt zich uit over referendum vitaalcentrumplan

Bij de SP in Duiven telt de stem van de burgers mee

Er is de afgelopen jaren al heel wat gesproken over de ontwikkeling van het Vitaal Centrum Plan. Er is door de gemeente een enquête gehouden en er is een klankbordgroep opgericht met als doel een centrumplan te ontwikkelen dat voor elke inwoner acceptabel is.

Er zijn naar diverse architecten bureaus opdrachten uitgegaan om een centrumplan te ontwerpen waarin rekening werd gehouden met de wensen van gemeente, burgers en ondernemers. Het resultaat was een viertal varianten van centrumplannen van waaruit gekozen kan worden. De keuze wordt gemaakt door de gemeenteraad en er zou, om de keuze te ondersteunen, ook een raadplegend referendum onder de bewoners van Duiven gehouden worden. Dit laatste is onlangs in een gemeenteraadsvergadering ter discussie gesteld waardoor de mogelijkheid bestaat dat de burgers uiteindelijk geen kans krijgen zich uit te spreken over het Vitaal Centrum Plan.

Daarom heeft de SP in Duiven op zaterdag, 24 november, een alternatief referendum gehouden. Het was een referendum over het wel of niet houden van een referendum over het Vitaal Centrum Plan met als motto: “Centrumplan, referendum dan!”

De reacties waren overduidelijk, de meeste inwoners van Duiven vinden dat zij moeten kunnen meebeslissen over hoe hun centrum eruit moet komen te zien. Ook vindt een merendeel dat zij ook moet kunnen zeggen of er wel of niet een centrumaanpassing moet komen, de zogenaamde nulvariant.

De SP Duiven wil de uitslag van dit alternatief referendum tegelijk aanbieden met de resultaten van de enquête, die de SP in de zomermaanden gedaan heeft, aan de betrokken wethouder.

U bent hier