h

Nieuws van de afdeling

5 april 2020

Samen sterk tegen corona!

Foto: SP / SP Nieuwegein

SP Duiven wenst iedereen veel sterkte toe voor de komende tijd. We leven mee met onze inwoners die getroffen zijn door het coronavirus, hun omgeving en alle hulpverleners. Maar ook met hen die door deze coronacrisis gedwongen geïsoleerd moeten leven en hun dierbaren moeten missen. 

Lees verder
14 maart 2020

Gemeente maakt eindelijk werk van illegale huisvesting arbeidsmigranten

Op 3 september 2019 spraken bezorgde inwoners de raad toe over de huisvesting van arbeidsmigranten in eengezinswoningen in diverse wijken in onze gemeente. Naast illegale verhuur, uitbuiting en overlast door het komen en gaan van huurders vinden zij het ook onrechtvaardig voor woningzoekenden die hierdoor minder kans krijgen op de woningmarkt. Dit was reden voor de SP om dit, samen met de VVD, op de agenda te zetten van de politieke agenda. En met succes want inmiddels hebben de eerste pandeigenaren deze maand dwangsommen opgelegd gekregen vanwege illegale bewoning.

Lees verder
10 maart 2020

Actie- en informatiebijeenkomst in Zaltbommel over ‘granuliet, slibstort en andere watervervuiling’

Foto: SP

De SP organiseert woensdagavond 18 maart een openbare bijeenkomst over de vervuiling van water door granuliet- en slibstort. Aanleiding is de stort van granuliet in ‘Over de Maas’ in gemeente West Maas en Waal. Maar helaas is dit niet de enige plek waar afval en vuile stoffen worden gestort. Tijdens de avond in Zaltbommel zal SP Tweede Kamerlid Cem Lacin spreken over hoe bedrijven, met goedkeuring van de minister, geld verdienen met het storten van slib en afval ten koste van natuur en milieu. Ook zal er gesproken worden met aanwezigen hoe we samen iets kunnen doen tegen deze vervuiling. De avond is voor iedereen die onze rivieren en plassen graag schoon en veilig wil houden.

Lees verder
28 december 2019

Gemeenteraad kiest Huub Hieltjes als nieuwe burgemeester van Duiven

De gemeenteraad van Duiven heeft besloten om de heer Huub Hieltjes aan te bevelen voor het burgemeesterschap van de gemeente Duiven. De heer Hieltjes is 54, samenwonend en woonachtig in Breda. Op dit moment is hij waarnemend burgemeester in de gemeente Kapelle. De heer Hieltjes heeft zijn jeugdjaren doorgebracht in Zeddam en zijn familie woont in deze regio.

Lees verder
1 november 2019

JACQUES NIEDERER WORDT WAARNEMEND BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE DUIVEN

Foto: Fotograaf Provinciale staten Gelderland

Mr. Jacques Niederer is vandaag door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven. Hij vervangt vanaf zondag 1 december 2019 de heer drs. H.B.I. de Lange.

Lees verder

Pagina's

U bent hier