h

Nieuws uit 2014

24 december 2014

Uitslag SP enquête

Foto: Gerard Wassing

SP Duiven heeft, in navolging van het "Letzbuzz" bezuinigingsonderzoek van de gemeente Duiven, dezelfde enquête overgedaan.  De SP was van mening dat de vragen van het gemeenteonderzoek te sturend waren en had in de SP enquête de toelichtingen en getallen weggelaten. De SP enquête is van augustus tot november afgenomen. Doel was om tot een vergelijk te komen en de uitslagen van beide enquêtes naast elkaar te leggen. Helaas heeft het college het "Letzbuzz" onderzoek nooit echt gebruikt in hun besluitvorming over de gemeentelijke programmabegroting, want de meeste wensen van de geënquêteerden zijn niet meegenomen in de keuzes die uiteindelijk gemaakt zijn. SP Duiven heeft de uitslagen van hun eigen onderzoek wel duidelijk laten meewegen in hun  "alternatieve"  begroting  al kon die helaas op weinig steun van de gemeenteraad rekenen.

Lees verder
21 november 2014

Drukbezochte WMO informatieavond Thuvine

Dat het stopzetten van de huishoudelijke hulp leeft onder de zorgontvangers en zorgverleners bleek tijdens de informatieavond die de SP, samen met de Abvakabo, afgelopen donderdagavond, 20 november, georganiseerd heeft. De, toch al grote, zaal was afgeladen vol en er moesten stoelen uit het hele huis getoverd worden om in ieder geval de ouderen van een zitplaats te voorzien.

Lees verder
11 november 2014

SP Duiven organiseert WMO informatieavond

Met de komende invoering van de nieuwe WMO heeft de gemeente Duiven per brief of per telefoon aan zorgontvangers laten weten dat op 1 januari 2015 de huishoudelijke hulp stopt. Vanaf dat moment moet u dat zelf organiseren en betalen. Kan dat zomaar? Het antwoord is NEE!

Lees verder
11 november 2014

College en raad wijst SP tegenbegroting af!

SP Duiven heeft tijdens de behandeling van de gemeentelijke programmabegroting 2015-2018 voorstellen gedaan om op een solidaire en sociale manier de lasten voor iedereen te verdelen en hierdoor bestaande voorzieningen, zoals de bijvoorbeeld het peuterspeelzaalwerk, jongerenwerk, muziekeducatie, bewegen voor ouderen en NME, in de lucht te houden. Deze voorstellen mochten niet rekenen op de steun van de collegepartijen en dus geen meerderheid in de raad.

Lees verder
10 november 2014

Koffie en Zo krantje in de spits

SP Duiven wasvanmorgen weer vanaf 7.00uur te vinden op het station van Duiven met koffie en de nieuwste editie van de "Zo krant". Ook raadslid Pim Neuteboom was hierbij aanwezig.

Lees verder

Pagina's

U bent hier