h

Nieuws uit 2012

21 december 2012

SP brengt stadsregio-voorzitter Modder zijn bonus

De gezamenlijke SP afdelingen uit de Stadsregio hebben vandaag aan voorzitter Jaap Modder bij wijze van protest zijn ‘bonus’ van € 109.000,- uitgereikt. Modder (PvdA) krijgt bij zijn vertrek op 1 januari 2013 bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ruim een ton extra mee voor het dichten van zijn pensioengat. Als afscheidscadeau kreeg Modder het stripboek ‘Suske en Wiske en de Poenschepper’. De gemeenteraden van Rheden, Zevenaar en Nijmegen hebben zich op initiatief van de SP uitgesproken tegen deze bonus.

Lees verder
19 december 2012

SP motie tegen bonus Jaap Modder krijgt geen steun!

SP Duiven heeft op maandag, 17 december, een motie ingediend tegen de bonus van 109.000 euro die vertrekkend bestuurder van stadsregio Jaap Modder, naast zijn driejarige wachtgeldregeling, meekrijgt. Al in een eerder stadium hadden de deelnemende gemeentes met deze riante regeling ingestemd zonder de gemeenteraden hierover te consulteren.

Lees verder
12 december 2012

Stichting Leergeld op bezoek bij bestuur en fractie SP Duiven

Op dinsdagavond, 11 december, kreeg SP Duiven uitleg over Stichting Leergeld "De Liemers". Dit is een ideële organisatie die kinderen, die opgroeien in armoede, wil beschermen tegen uitsluiting en sociaal isolement.

Lees verder
26 november 2012

Wethouder van Groningen belooft er alles aan te doen om geen "kinderen van de rekening" te hebben in Duiven!

Met deze woorden nam Wethouder van Groningen zeventig kinderschoenen in ontvangst, waarvan elke schoen tien kinderen symboliseert. Want in Duiven leven bijna zevenhonderd kinderen op of onder de armoedegrens!

Lees verder
15 november 2012

Geen megastallen in Duiven

De gemeente heeft zich eindelijk uitgesproken tegen de komst van megastallen in Duiven. Hiertoe heeft zij per direct een voorbereidingsbesluit genomen zodat er in afwachting van het nieuwe bestemmingsplan er geen bouwaanvragen meer gedaan kunnen worden.

Lees verder
13 november 2012

Eindelijk een toilet, servicepunt en koffie op het station!

SP Duiven maakt zich al sinds 2008 hard voor een bewaakte fietsenstalling, een servicepunt, een toilet en andere voorzieningen op het station. Nu, vier jaar later, ziet het eruit dat het college onze voorstellen overgenomen heeft en het allemaal gerealiseerd gaat worden!

Lees verder

Pagina's

U bent hier