h

Geen megastallen in Duiven

15 november 2012

Geen megastallen in Duiven

De gemeente heeft zich eindelijk uitgesproken tegen de komst van megastallen in Duiven. Hiertoe heeft zij per direct een voorbereidingsbesluit genomen zodat er in afwachting van het nieuwe bestemmingsplan er geen bouwaanvragen meer gedaan kunnen worden.

SP Duiven heeft zich altijd uitgesproken tegen de komst van megastallen in Duiven en heeft hiervoor, onder meer door een handtekeningenactie, aandacht voor gevraagd. SP Duiven is blij dat de gemeente nu, twee jaar later, een definitief standpunt heeft ingenomen.

De SP is al sinds jaar en dag tegen de komst van megastallen en is in Duiven al sinds 2010, samen met omwonenden, actie aan het voeren tegen de komst van een megastal van varkenshouder Otten. Otten wil uitbreiden maar zorgt nu al voor veel stankoverlast.

De omwonenden voeren al langer strijd tegen de stank en fijnstof-uitstoot en vrezen, naast deze overlast, ook voor hun gezondheid. Recente onderzoeken in Nederland door het RIVM en onderzoeken in Duitsland wijzen ook uit dat er wel degelijk gezondheidsrisico's kleven aan deze vorm van dier, mens en milieuonvriendelijke vorm van veehouderij.


Een door SP Duiven ontwikkeld megastal-overlevingspakket.

De SP heeft in 2010, naast het uitdelen van een megastal-overlevingspakket, bestaande uit een mondmasker en wasknijper, ook een handtekeningenactie gehouden waarvan zij het resultaat toen overhandigd heeft aan toenmalig wethouder Verhoef.

U bent hier