h

Eindelijk een toilet, servicepunt en koffie op het station!

13 november 2012

Eindelijk een toilet, servicepunt en koffie op het station!

SP Duiven maakt zich al sinds 2008 hard voor een bewaakte fietsenstalling, een servicepunt, een toilet en andere voorzieningen op het station. Nu, vier jaar later, ziet het eruit dat het college onze voorstellen overgenomen heeft en het allemaal gerealiseerd gaat worden!


De SP nam in 2008 al onder de treinreizigers een enquête af voor meer voorzieningen op het station.

De gemeenteraad heeft, op Lokaal Alternatief na, het voorstel van het college om een toilet, een servicepunt en een koffievoorziening op het station te plaatsen aangenomen.

In 2008 is SP Duiven een enquête gestart om de treinreizigers te bevragen naar hun ervaringen met de parkeerproblemen en het voorzieningen niveau. Hieruit bleek dat de reizigers graag een bewaakte fietsenstalling en een servicepunt wilden hebben. Die enquête is toen aan voormalig wethouder Verlaan overhandigd.


Wethouder Verlaan krijgt de enquêteresultaten overhandigd.

De gemeente heeft kort hierna een serviceteam ingesteld die toeziet op de orde en het parkeren van fietsen rondom het station.


De Achterhoek kan de pot (nog niet) op!

In 2010 heeft SP Duiven, samen met de SP statenleden, actie gevoerd voor een toiletvoorziening op stations die gelegen zijn aan het traject Arnhem - Winterswijk. De provincie had hiervoor in een eerder stadium de gemeenten een financiële tegemoetkoming betaald. Tot nu toe is er nog maar een gemeente geweest die daadwerkelijk van dat geld een toiletvoorziening op het station heeft neergezet, namelijk Aalten. En nu komt daar Duiven bij!

SP Duiven is blij dat de gemeente nu eindelijk werk gemaakt heeft van de wensen van de treinreizigers.

U bent hier