h

College en raad wijst SP tegenbegroting af!

11 november 2014

College en raad wijst SP tegenbegroting af!

SP Duiven heeft tijdens de behandeling van de gemeentelijke programmabegroting 2015-2018 voorstellen gedaan om op een solidaire en sociale manier de lasten voor iedereen te verdelen en hierdoor bestaande voorzieningen, zoals de bijvoorbeeld het peuterspeelzaalwerk, jongerenwerk, muziekeducatie, bewegen voor ouderen en NME, in de lucht te houden. Deze voorstellen mochten niet rekenen op de steun van de collegepartijen en dus geen meerderheid in de raad.

De SP fractie heeft veel werk gemaakt om een evenwichtige sociale en rechtvaardige tegenbegroting te maken waarin de voorstellen zo overgenomen konden worden. Door onder andere 15% te minderen op alle subsidieontvangers zou de gemeente in staat zijn om genoemde voorzieningen en anderen voorzieningen, die nu op de nominatie staan te verdwijnen, te kunnen laten bestaan en zo hun waardevolle werk te blijven doen. Op die manier "doet iedereen mee!", immers de leus van dit collegeakkoord.

"Ik ben zeer teleurgesteld", aldus Pim Neuteboom, fractievoorzitter SP. "Dit college blijft achter hun beleid staan en heeft geen oog en oor voor andere voorstellen; van bezorgde burgers, hun eigen "LetzBuzz" onderzoek, van hulpverlenende instanties en laat staan van ons en de rest van de oppositie. De rekening wordt voortdurend neergelegd bij hen die hem het minst kunnen dragen".

SP Duiven is niet blij met de houding van dit college, waarin geen ruimte voor onderhandeling is maar blijft knokken voor een solidair en sociaal Duiven waarin menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid voorop staat en zal dit college zeer kritisch blijven volgen op de uitvoering van de bezuinigingsmaatregelen.

Reactie toevoegen

U bent hier