h

OOK DUIVENSE BURGERS DRAGEN DE THUISZORG EEN WARM HART TOE

21 april 2008

OOK DUIVENSE BURGERS DRAGEN DE THUISZORG EEN WARM HART TOE

Dit bleek tijdens de handtekeningenactie die de SP Duiven heeft gehouden op 19 april in de Elshofpassage. Er waren na twee uur geen kaarten meer over!

Dat de bezuinigingen en de marktwerking de thuiszorg in de problemen heeft gebracht werd tijdens de handtekeningenactie duidelijk. Het merendeel van het winkelend publiek weet van de zorgen in de thuiszorg en enkelen brachten ook schrijnende voorbeelden in Duiven voor het voetlicht.

De SP strijdt al sinds jaar en dag tegen de uitholling van de gezondheidszorg en die van de thuiszorg in het bijzonder. Iedereen kent het filmpje van de bejaarde mevrouw, die zich uitkleedt voor het Nederlandse volk met als motto”Ik kan met zo goed uitkleden voor het hele volk, want ik krijg toch elke dag een andere zorgverlener in huis”.

Agnes Kant, SP kamerlid van de tweede kamer, heeft inmiddels een vijftal initiatiefwetsvoorstellen ter reparatie gedaan, waarvan er al een is aangenomen. Deze wetsvoorstellen behelsen onder meer een basistarief voor huishoudelijke hulp en dat gelden, bedoeld voor WMO, niet aan iets anders uitgegeven mogen worden.
Het blijkt dat de inwoners van Duiven over het algemeen erg begaan zijn met het lot van de mensen die afhankelijk zijn van de thuiszorg. De actie kon dan ook onder de winkelende duivenaren op veel sympathie rekenen. Een groot aantal handtekeningkaarten waren in sneltreinvaart voorzien van handtekening. Er waren zelfs mensen die speciaal om de handtekeningkaarten vroegen of zelfs in hun buurt wilden uitdelen.

De SP Duiven kan terugzien op een, voor de thuiszorg, geslaagde middag.

U bent hier