h

Serviceteam maakt station veiliger!

11 januari 2009

Serviceteam maakt station veiliger!

Onderzoek stationgemeenten, provincie en syntus bevestigen ideeen SP Duiven.

De gemeenten aan de spoorlijn Arnhem Winterswijk, de provincie en Syntus ergeren zich al jaren aan de wildparkeerders en aan het toenemend vandalisme op de stations. Duiven is daar geen uitzondering op.

In Zevenaar is sinds maart 2008 op het station een serviceteam aan het werk om het fietsenstallingprobleem aan te pakken, het station een betere uitstraling te geven en het vandalisme terug te dringen. Aan dit project werken uitkeringsgerechtigen uit Zevenaar en uit Duiven mee. In de Gelderlander van 10-01-2009 is te lezen dat dit serviceteam,volgens een onderzoek van gemeenten, provincie en Syntus, een groot succes is.

Het onderzoek bevestigd de mening van SP Duiven over het beheersprobleem op het station van Duiven. De SP Duiven vind, om het fietsenstallingprobleem en vandalisme aan te pakken, dat er een actief beheersbeleid moet gevoerd moet worden, zoals dat nu ook op het station van Zevenaar gebeurd. Als extraatje zou er ook nog een servicepunt voor fietsonderhoud aan vast geplakt kunnen.
De SP Duiven heeft hiertoe in november j.l., tijdens de ochtendspits, een enquete gehouden op het station om de reizigers te vragen wat zij vinden van het huidige fietsenstallingprobleem. Uit deze enquete blijkt dat het merendeel een bewaakte fietsenstalling wenst. Ook bleek, tijdens het houden van de enquete, dat er reizigers, die nu met de auto komen, bereid zijn met de fiets naar het station te komen als deze een bewaakte stalling heeft.

De uitslag van deze enquete wordt op maandag, 12 januari, aangeboden aan wethouder Verlaan van de gemeente Duiven.

U bent hier