h

ZE ZIJN NUTS om NUON te verkopen!

17 februari 2009

ZE ZIJN NUTS om NUON te verkopen!

Met deze slogan stond de SP Duiven vanochtend op de markt in Duiven.


De SP is landelijk een handtekeningenactie aan het voeren tegen de dreigende verkoop van het laatste beetje openbare bezit in Nederland,namelijk de energiebedrijven Essent en NUON, voorheen de NUTS bedrijven. Energie is een basisvoorziening, net als water en riolering en hoort niet in handen te zijn van de vrije markt. Straks bepaalt een buitenlands bedrijf de energieprijzen in Nederland. Bovendien weet je dan ook niet meer waar de energie vandaan komt. Dit kan windenergie zijn, maar ook kernenergie of energie opgewekt door zeer vervuilende
bruinkoolcentrales.


SP Duiven vroeg vanochtend op de markt in Duiven aandacht voor deze handtekeningenactie en deelde daarbij handtekeningkaarten en NUTS-jes uit. In korte tijd werden ruim honderdvijftig handtekeningen opgehaald en informatiefolders uitgedeeld.


Het blijkt dat maar weinig mensen op de hoogte zijn over de dreigende verkoop van NUON, getuige de reacties van de mensen op de markt. Het koste dan ook niet veel moeite om handtekeningen op te halen, want de meeste mensen zijn na uitleg tegen de verkoop van de energiebedrijven.

U bent hier