h

Tweede kamerlid Fons Luijben inspireert SP Duiven

27 september 2009

Tweede kamerlid Fons Luijben inspireert SP Duiven

Op “Duuve te gek” vroeg SP Duiven aandacht voor de actie 65 BLIJFT 65. Fons Luijben, tweede kamerlid voor de SP en woordvoerder AOW en ouderenbeleid, kwam in Duiven op bezoek om samen met SP Duiven handtekeningen op te halen.

Deze actie is erop gericht om de regering ervan te weerhouden hun plannen de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. De huidige regering denkt hiermee de hogere kosten voor de vergrijzende samenleving tegen te kunnen gaan. De huidige kredietcrisis wordt nu door de regering gebruikt om deze plannen versneld door te voeren. De SP is van mening dat dit niet kan en dat de AOW leeftijd op 65 jaar moet blijven. De SP wordt hierin onder meer ondersteund door Harrie Verbon, hoogleraar openbare financiën aan de Universiteit van Tilburg.

Ook zien Duivenaren het niet zitten dat de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gaat, getuige de ruim 500 handtekeningen die zijn opgehaald.

Een veel gehoorde opmerking is dat er inmiddels zoveel bezuinigd is op de sociale voorzieningen dat dit er echt niet meer bij kan. Ook vinden veel mensen uit Duiven dat iemand zelf moet kunnen uitmaken of je na je vijfenzestigste door wil blijf werken.

De stand van SP Duiven kon zich ook verheugen op de aandacht van lokale politici en burgemeester die de actie een warm hart toedragen.


Burgemeester Zomerdijk en tweede kamerlid Fons Luijben


Pim Neuteboom, voorzitter SP Duiven en gemeenteraadslid Reebergen

U bent hier