h

SP Duiven wil uw mening horen!

4 april 2010

SP Duiven wil uw mening horen!

SP Duiven gaat 6 april op de markt en 10 april op het Eilandplein en de Elshofpassage aan de burgers van de gemeente Duiven vragen wat zij graag als eerste aangepakt willen zien in de gemeente.



Daarnaast wil de SP van de inwoners weten waarop de gemeente zou kunnen bezuinigen en waarop beslist niet.

De coalitie is gevormd en is er een liberaal en ambitieus plan gepresenteerd door het nieuwe college. Hoewel er ook een aantal punten in staan die zo uit ons verkiezingsprogramma zou kunnen komen, missen wij in dit programma vooral een sociale paragraaf. Er wordt nergens gerept over armoede bestrijding en ondersteuning aan de zwakkeren in de Duivense samenleving. Alsof er geen armoede zou bestaan in Duiven. Ook wordt er nauwelijks invulling gegeven over de op handen zijnde bezuinigingen. Als bezuinigingsmaatregelen worden burgers vooral opgeroepen om zelf wat gemeentetaken over te nemen en, zoals een echt liberaal programma betaamd, minder regels (en dus minder controle!).

Nu de SP voor het eerst als volksvertegenwoordiger is gekozen in de Duivense gemeenteraad wil zij onderzoeken wat de inwoners zelf als prioriteit zien. Ook wil zij een enquête houden over waarop bezuinigd zou kunnen worden en waarop beslist niet. De uitslag van deze enquête zal via SP raadslid Pim Neuteboom teruggekoppeld worden in de raad.

U bent hier