h

Handtekeningenactie tegen vergunning en uitbreiding varkenshouder Otten nu al groot succes!

14 september 2010

Handtekeningenactie tegen vergunning en uitbreiding varkenshouder Otten nu al groot succes!

Deze week is SP Duiven begonnen met handtekeningen op te halen in de “stankcirkel” van varkenshouderij Otten. In een avond werden er al ruim 100 handtekeningen opgehaald bij bezorgde burgers in de wijk Lommerweide en in de Gildedreef en Zadelmakersstraat.

De aanleiding van de handtekeningenactie is het voornemen van de gemeente om Otten alsnog een vergunning te verlenen voor de huidige situatie, ondanks de bezwaren die omwonenden al jarenlang hebben. Het is zelfs zo dat Otten van plan is zijn huidige varkensstapel van 3284 in de toekomst uit te breiden naar 8600 stuks.
De SP is van mening dat deze mens, dier en milieuonvriendelijke vorm van intensieve veehouderij niet op deze locatie thuishoort en wil met deze handtekeningenactie de bezwaren van de omwonenden kracht bij zetten. De SP wil dat Otten zijn bedrijf voortzet op een LOG (Landbouw Ontwikkeling Gebied), die daarvoor speciaal is aangewezen. Op 21 september zal de SP deze handtekeningen aanbieden, tijdens de openbare zitting, aan de bezwarencommissie die over deze vergunningaanvraag gaat.
Deze week zullen er op verschillende plaatsen in Duiven nog handtekeningen opgehaald gaan worden.

Ook de PvdA wil varkenshouder verhuizen

De SP in de Gelderlander.

U bent hier