h

Hoogleraar Dr. Hans Zaaijer luidt noodklok over de megastallen!

11 december 2010

Hoogleraar Dr. Hans Zaaijer luidt noodklok over de megastallen!

Dr . Hans Zaaijer, hoogleraar bloedoverdraagbare infecties, is als arts en onderzoeker verbonden aan de bloedtransfusiedienst en luidt in zijn oratie de noodklok over de bio-industrie.
Er wordt namelijk in toenemende mate ziekteverwekkers, zoals bijvoorbeeld de gekke koeienziekte en Q koorts, in menselijk transfusiebloed aangetroffen. Dit heeft in Engeland al aan vier mensen het leven gekost!

Zijn onderzoek bevestigd wat eerdere onderzoeken van de GGD en het RIVM al uitwezen; "de ontwikkeling naar mega-veehouderijen kan ertoe leiden dat infectieziekten die van dier op mens overdraagbaar zijn (zoönosen), meer gaan voorkomen" (RIVM 2008).

In het radiointerview van 11-12-2010 op radio 1 doet hij uit de doeken wat de gevolgen zijn van de intensieve veehouderij voor de volksgezondheid. Dit radiointerview kunt u hier online beluisteren.
U kunt het ook hier downloaden

De SP hamert al vele jaren op het gevaar voor de gezondheid van mens en dier door de bio-industrie. Door dit onderzoek wordt nogmaals aangetoond dat de komst van een megastal in Duiven niet zonder gevaar is en daarom niet getolereerd mag worden!

U bent hier