h

De Achterhoek kan de pot (niet) op!

21 februari 2011

De Achterhoek kan de pot (niet) op!

Met deze slogan hebben de Liemerse SP kandidaten voor de verkiezingen van de Provinciale Staten van 2 maart op 21 februari tussen zeven en negen uur ’s ochtends actie gevoerd op het station van Duiven.




Want in de rijtuigen van de spoorlijn Winterswijk – Arnhem kun je geen gebruik maken van het toilet. En ook op een aantal stations zijn er geen toiletvoorzieningen. En dat moet veranderen!

Al langer voert de SP op provinciaal en lokaal niveau actie tegen de overvolle treinen en voor meer voorzieningen, zoals toiletten, op station en in de trein. Inmiddels hebben de gemeenteraden van Duiven en Zevenaar hiertoe ook moties aangenomen waarin aangedrongen wordt om deze toiletvoorzieningen op station en trein te realiseren.



De meeste reizigers willen graag een handtekening zetten voor spoorwegverbeteringen!


Omdat de stadsregio in onderhandeling is met Arriva, die de aanbesteding van de spoorlijn Winterswijk – Arnhem heeft gekregen en daarmee Syntus opvolgt, over de verdere uitvoering lijkt het een mooi moment om de eisen van de SP nog eens met deze actie kracht bij te zetten. De SP zal daarom zelf voor een toilet zorgen op het station van Duiven zodat de treinreiziger en het spoorwegpersoneel in de Achterhoek wel de “POT”op kan!


De SP Stationspot

U bent hier