h

Bezorgde moeders en vaders willen Duiven kernafvalvrij!

28 mei 2011

Bezorgde moeders en vaders willen Duiven kernafvalvrij!

SP Duiven heeft, door op 18 april jl. een motie in te dienen om Duiven kernafvalvrij te verklaren, heel wat burgers erop attent gemaakt dat Duiven een van de plekken in Nederland zou kunnen zijn voor ondergrondse kernafvalopslag. Voor een groot aantal bezorgde moeders en vaders was dit aanleiding om het college te vragen om Duiven kernafvalvrij te verklaren.

Duivenkernafvalvrij

Een bezorgde moeder heeft inmiddels, na overleg met de SP, een actiegroep gevormd en zijn ze gestart met een e-mailactie. Er zijn inmiddels al heel wat mailtjes richting burgemeester en wethouders verstuurd!

Er is een onderzoek naar mogelijkheden voor ondergrondse opslag geweest en dit onderzoek wees uit dat de kleilaag onder Duiven geschikt zou zijn voor opslag. De regering heeft dit onderzoek laten verrichten omdat zij voornemens is meer kerncentrales te bouwen in Nederland. Greenpeace heeft de gemeente Duiven gewaarschuwd dat zij een voorkeurslocatie is voor ondergrondse kernafvalopslag. De SP is, zoals bekend, geen voorstander van kernenergie en heeft daarom op 18 april jl. een motie ingediend om Duiven kernafvalvrij te verklaren en dit ook kenbaar te maken wanneer je Duiven in komt rijden. Deze motie heeft het niet gehaald omdat het college zich hier eerst over wilde beraden. Na beraad bleek dat het college het nu nog te vroeg vond om hier een besluit over te nemen en heeft het dus op de lange baan geschoven. De SP vind dit een vorm van "kop in het zand politiek" en wil duidelijkheid. Hierin staat zij niet alleen. PvdA en GroenLinks zijn ook voor een kernafvalvrije gemeente. Ook de actiegroep van bezorgde moeders en vaders wil duidelijkheid en zij vragen het college om hier een standpunt over in te nemen. Maandag, 30 mei, komt er weer een motie in stemming om Duiven alsnog kernafvalvrij te verklaren. Wanneer de gemeente besluit deze motie niet aan te nemen is deze actiegroep voornemens het niet alleen bij emails te laten.

U bent hier