h

VNG, ZEG NEE!

8 juni 2011

VNG, ZEG NEE!

Met deze leus voerde de SP op dinsdagavond voor theater Amphion in Doetinchem luid en duidelijk aktie tegen het bestuursakkoord waarover de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over moet stemmen.
VNG, ZEG NEE
Ruim zestig SP-ers uit Gelderland lieten, samen met een flink aantal WSW-ers, de burgemeesters en wethouders weten dat zij tegen dit afbraakplan moeten stemmen waarin bezuinigingen op bijstandgerechtigden, jonggehandicapten, sociale werkplaatsen, mensen met verstandelijke, lichamelijke of psychische aandoening in AWBZ en kinderen in de jeugdzorg zijn opgenomen.

Op 7 en 8 juni kwamen de burgemeesters en wethouders van alle gemeenten samen in Doetinchem en Ulft om te stemmen over het bestuursakkoord. Op dinsdagavond was er voor de bestuurders, door de VNG, een groot en luxe diner georganiseerd, waarop de SP ook een etentje georganiseerd heeft, voor de WSW-ers, in restaurant "Achter de Geraniums". Er werd echter alleen water en brood geserveerd als symbool voor wat er straks overblijft voor de de meest kwetsbare groepen in Nederland.
Water en broodWater en brood!

Jan in aktieOnder aanvoering van Jan Marijnissen werden de bestuurders warm ontvangen!

Warm ontvangstDe boodschap was duidelijk: VNG, ZEG NEE!

SadetTweede kamerlid Sadet Karabulut (links)

Natuurlijk was Sadet Karabulut van de partij, zij strijdt al een hele poos, samen met Emile Roemer, in de tweede kamer en op straat tegen deze keiharde bezuinigingen op de zwaksten van onze samenleving.

Emile Emile Roemer voor restaurant "Achter de Geraniums"

U bent hier