h

Varkenshouder Otten wil graag verhuizen!

26 juli 2011

Varkenshouder Otten wil graag verhuizen!

Dit was te lezen in de Gelderlander van 25 juli jl., maar dan moet de gemeente hier wel financieel in bijdragen. Aanleiding voor dit artikel hiervoor is de aangekondigde strengere controle en de eerste dwangsom van €75.000 die Otten inmiddels aan de gemeente Duiven betaald heeft.

Varkenshouderij Otten

Otten is sinds vorig jaar september verplicht om een luchtwasser te plaatsen om de stankoverlast en fijnstof tegen te gaan. Dit was tot op heden nog niet gebeurd en dus moest er een dwangsom betaald worden. Nu de gemeente aangekondigd heeft strenger te zullen gaan controleren zal voor Otten de dwangsom steeds hoger gaan worden wanneer hij niet aan de milieueisen voldoet.
Otten heeft nu opnieuw aangegeven weg te willen uit Duiven om te verhuizen naar een Landbouw Ontwikkelings Gebied (LOG) maar wil daarbij een financiele bijdrage van de gemeente.
Otten moet nu binnen 6,5 maanden de luchtwasser geplaatst hebben ander volgt er een steeds hogere dwangsom. Als Otten maar lang genoeg wacht met het plaatsen van de luchtwasser en hij steeds dwangsommen moet betalen lijkt het er toch op dat hij zijn eigen verhuizing uiteindelijk in zijn geheel gaat bekostigen.

U bent hier