h

Nachtsluiting SEH Ziekenhuis Zevenaar nog niet van de baan!

19 september 2011

Nachtsluiting SEH Ziekenhuis Zevenaar nog niet van de baan!

In een gesprek dat de drie Liemerse afdelingen van de SP op maandag, 19 september, met de Raad van Bestuur van ziekenhuis Rijnstate hebben gevoerd blijft de directie voornemens de Spoedeisende Hulp per 1 december 2011 toch “tijdelijk” tussen 22.00 uur en 8.00 uur te sluiten.

De reden die door de raad van bestuur gegeven wordt zijn de hoge kwaliteit- en veiligheidseisen die Ziekenhuis Rijnstate zichzelf oplegt voor de locaties Arnhem en Zevenaar. Zij willen de spoedeisende hulp van Arnhem en Zevenaar bemannen met gespecialiseerde artsen, ook wel SEH artsen genaamd. Voor het rond krijgen van de dienstlijst zijn 14 SEH artsen nodig maar Rijnstate beschikt op dit moment slechts over 11 van deze artsen. Er is de toezegging gedaan dat, zodra er 14 SEH artsen in dienst zijn de spoedeisende hulp van Ziekenhuis Zevenaar weer open gaat!

In het gesprek is nogmaals de onrust, die deze maatregel in de Liemers heeft veroorzaakt, onder de aandacht gebracht. Deze onrust komt duidelijk naar voren op een, door de SP ondersteunde, petitiesite die op initiatief van een bezorgde inwoner uit de Liemers in het leven is geroepen. Er zijn al meer dan 2645 handtekeningen opgehaald.
Om het gevoel van onbehagen bij een groot deel van de bevolking weg te nemen, is de RvB voornemens om een voorlichtingsavond, waar ook de politieke partijen voor worden uitgenodigd, in het laatste kwartaal van 2011, te organiseren.

U bent hier