h

SEH Ziekenhuis Zevenaar vanaf 1 december toch 's nachts gesloten!

1 september 2011

SEH Ziekenhuis Zevenaar vanaf 1 december toch 's nachts gesloten!

De aangekondigde nachtsluiting van de SEH is in de Liemers hard aangekomen. Ondanks de vele protesten van burgers, huisartsen en de SP gaat de uitgestelde nachtsluiting toch per 1 december a.s. plaats vinden.

SEH Zevenaar

De reden voor nachtsluiting is, volgens raad van bestuur, een tekort aan gespecialiseerde SEH artsen. Tot nu toe is de SEH altijd bemand geweest met basisartsen, poortartsen genaamd.

De raad van bestuur heeft diverse malen aangegeven dat, op het moment er voldoende SEH artsen zijn, de nachtsluiting weer opgeheven wordt. Het is voor de SP desondanks toch een raadsel waarom de SEH 's nachts gesloten moet worden. Waarom kan er niet, in afwachting van de nieuw aan te nemen SEH artsen, gewoon 24 uur open gebleven worden? Net zo als dat nu ook al gebeurd.


De burgers, huisartsen en de SP hebben op verschillende manieren hun protest laten horen. Een bezorgde burger heeft op zijn petitiesite zijn inmiddels al meer dan 2600 handtekeningen opgehaald tegen deze voorgenomen nachtsluiting, die in oktober aan raad van bestuur aangeboden zullen worden. De huisartsen hebben hun bezorgdheid geuit en opheldering gevraagd. De SP heeft onder andere via de tweede kamer vragen laten stellen aan de minister over deze kwestie.


Nachtsluiting is funest voor het voortbestaan van het ziekenhuis, personeel zal de uitdaging in het werk elders gaan zoeken, patienten die voor een gesloten deur staan zullen vaker voor het ziekenhuis kiezen waar ze dan terecht kunnen en huisartsen zullen ook niet snel doorverwijzen naar een ziekenhuis waarvan de 24 uurs acute ketenzorg niet meer gegarandeerd is.
Naast de nachtsluiting is ook al eerder de Intensive Care gesloten en staat afdeling verloskunde in 2013 hetzelfde lot te wachten.

U bent hier