h

Merendeel inwoners Duiven tegen sluiting jongerencentrum Alpha

3 oktober 2012

Merendeel inwoners Duiven tegen sluiting jongerencentrum Alpha

Tijdens “Duuve Te Gek”heeft SP Duiven een enquête gehouden onder de bezoekers en hun mening gevraagd over de voorgenomen sluiting van jongerencentrum Alpha. Maar liefst 74% van de geënquêteerden is tegen sluiting!

De enquete bestond uit een viertal stellingen waaruit de geënquêteerden konden kiezen. Een overgrote meederheid koos voor de stelling om jongerencentrum Alpha open te houden. Een goede tweede was de stelling om na te denken over een andere vorm van jongerenopvang, namelijk 22%. Een enkeling wil bezuinigen op het jongerenwerk of zelfs helemaal afschaffen.

SP Duiven vind dat niet alleen de leerlingen van het Candeacollege hun mening mogen geven over het behoud van Alpha maar juist ook alle inwoners. Vandaar deze enquête waarin aan iedereen, jong en oud, naar hun mening werd gevraagd over Alpha.

Het was opvallend te zien hoeveel ouderen het belangrijk vinden dat er goede jeugdopvang in Duiven is. Zij zijn bang dat met sluiting van Alpha de jongeren weer de wijk in gaan en daar voor overlast zullen zorgen. Ook werd genoemd dat jongeren uit de verschillende wijken mogelijk met elkaar gaan rivaliseren en amok gaan maken met elkaar.

Er zijn ook een flink aantal jonge ouders geënquêteerd die zelf ook gebruik hebben gemaakt van Alpha en daar met een goed gevoel op terugkijken. Zij zouden het erg jammer vinden als Alpha zou verdwijnen en dat de jeugd van nu hun positieve ervaringen dan niet zouden kunnen delen.

Veel geënquêteerden zijn wel van mening dat Alpha een update nodig heeft om jongeren aan te spreken en te stimuleren om te komen. Ook is het belangrijk, voor Alpha, om van het negatieve imago af te komen wat bij sommige mensen leeft. De medewerkers en gebruikers van Alpha vinden dat ook en hopen, samen met gemeente en politiek, tot overeenstemming te komen over de rol die Alpha kan hebben in de Duivense samenleving.

De SP toont in ieder geval met deze enquête aan wat zij al vaker horen; jongerencentrum Alpha kan op brede steun van inwoners van Duiven rekenen!

U bent hier