h

Herindeling? Vraag de burger om zijn mening!

15 september 2013

Herindeling? Vraag de burger om zijn mening!

SP Duiven wil op zondag, 22 september a.s., tijdens "Duuve te gek" een alternatief referendum houden met als motto; "Herindeling? Vraag de burger om zijn mening!” De bezoekers van "Duuve te gek" hebben dan de mogelijkheid om in een echt stemhokje aan te geven of zij wel of geen referendum willen over de Liemerse herindelingsplannen! De uitslag en de stemkaarten zullen tijdens de eerstkomende raadsvergadering van 23 september overhandigd worden aan het college van B&W. Tevens zal de SP-raadslid Pim Neuteboom voor de derde keer een motie indienen die oproept voor een referendum over een eventuele gemeentelijke herindeling.

SP raadslid Pim Neuteboom

SP raadslid Pim Neuteboom

De SP is van mening dat bij belangrijke beslissingen, zoals bijvoorbeeld een gemeentelijke herindeling, altijd de burger om advies gevraagd moet worden. De discussie en besluitvorming over een eventuele Liemerse herindeling wordt al veel te lang over de hoofden van haar inwoners gevoerd zonder dat ze de mogelijkheid hebben om mee te kunnen beslissen. Al twee keer eerder heeft SP-raadslid Pim Neuteboom een motie ingediend voor een raadgevend referendum die beide keren niet is ondersteund door de raad. De SP zal op 23 september a.s. opnieuw een motie voor een raadgevend referendum indienen met de volgende aanscherping; houd het referendum tegelijk met de komende gemeenteraadsverkiezing! De SP ziet namelijk de komende gemeenteraadsverkiezingen als het uitgelezen moment om een referendum te houden want dan hoeven de burgers maar één gang naar de stembus te maken en kunnen de kosten binnen de perken blijven.

SP Duiven hoopt dat, door middel van dit alternatief referendum, de politiek in Duiven ervan overtuigd raakt dat je de discussies over een mogelijke gemeentelijke herindeling  niet over de hoofden van haar bewoners moet voeren maar  juist met hen om zo voldoende draagvlak voor een eventuele herindeling te creëren.

U bent hier