h

Onderzoek SP Duiven: ruim 81% wil een referendum bij een Liemerse herindeling!

24 september 2013

Onderzoek SP Duiven: ruim 81% wil een referendum bij een Liemerse herindeling!

SP Duiven heeft afgelopen zondag met een echt stemhokje op "Duuve te gek" een alternatief referendum gehouden. Doel was om de burgers te vragen of zij wel of geen herindelingsreferendum willen. Ruim 81% van de Duivense bevolking wil kunnen meebeslissen bij een Liemerse herindeling!

 

Al twee keer eerder had Pim Neuteboom, SP raadslid, een motie ingediend waarin de gemeente wordt opgeroepen om een referendum uit te schrijven alvorens  in te stemmen met een van de varianten van de Liemerse herindelingsplannen. Even zoveel keren werden deze motie door de gemeenteraad verworpen. 

SP Duuve te gek 2013

Maandagavond heeft de SP voor een derde keer deze motie ingediend, met als aanscherping het referendum samen te houden met de komende gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Daarbij diende de uitslag van het alternatief referendum als extra ondersteuning om de raad op andere gedachten te brengen. Hoewel de SP hiermee aantoont dat de Duivense burger graag wil meebeslissen bij deze belangrijke beslissing, legt de gemeenteraad  de motie en de uitslag van het alternatief referendum toch naast zich neer."Een gemiste kans", aldus Pim Neuteboom. "Door tegelijk met de raadsverkiezingen een herindelingsreferendum ter houden spaar je kosten en een extra gang naar de stembus uit. Bovendien kan een referendum zorgen voor extra draagvlak bij de herindelingsplannen". 

 

 

Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst kunnen de herindelingsplannen in de Liemers nog wel eens een crusiale rol gaan spelen. De SP zal zich blijven inspannen om de burger zoveel mogelijk te betrekken bij de besluitvormingen over de herindeling; op lokaal maar ook op provinciaal niveau.

 

 

U bent hier