h

Parkflat bij woonzorgcentrum Thuvine mist brievenbus!

28 juni 2014

Parkflat bij woonzorgcentrum Thuvine mist brievenbus!

SP Duiven heeft op de tweede dag van haar onderzoek over de verplaatsing van de brievenbus alle bewoners van de parkflat geënquêteerd . Maar liefst 98% van hen mist de brievenbus en zouden hem het liefst terug willen hebben. PostNL laat in een  reactie op vragen van  SP Duiven weten dat dit niet gaat gebeuren.

SP-er Luzette de Groot-Wijman (links) in gesprek met de voorzitter van de bewonerscommissie

De bewoners voelen zich onaagenaam verrast door deze bezuinigingsactie van PostNL, want dat is het eigenlijk. Dit blijkt ondermeer uit onderstaande reactie op vragen van SP Duiven waarom de brievenbus verplaatst is en waarom de bewoners niet geinformeerd zijn; 

"PostNL heeft de brievenbus verplaatst omdat het aantal verstuurde brieven daalt. Onze chauffeurs die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen waar nauwelijks of niets meer in zit. Vaak zijn dit dezelfde en PostNL verwijdert of verplaatst deze. Het merendeel van de brievenbussen blijft gewoon staan omdat ze nu al de goede plek hebben. De brievenbus is in dit geval verplaatst naar een logischere plek, waar inwoners al vaker komen. Bijvoorbeeld bij de supermarkt, bushalte of OV-knooppunt of aan het begin van een woonwijk. Dit is een plek die nog steeds in de buurt is en goed in het zicht staat. De plek is ook praktisch en veilig. Door deze aanpak kan PostNL efficiënter werken en tegelijkertijd kosten besparen waardoor de postbezorging ook in de toekomst betaalbaar blijft. PostNL houdt zich daarbij aan de afstandeis zoals vastgelegd in de postwet.

Brievenbussen bij zorginstellingen zoals ziekenhuizen en revalidatiecentrum blijven gewoon staan. Om rolstoelgebruikers te bedienen, zijn er verspreid over heel Nederland verlaagde brievenbussen beschikbaar. Op die manier blijven de brievenbussen voor iedereen dichtbij.

Ik ga uw klacht registreren. Helaas is het niet mogelijk te voldoen aan uw verzoek tot het herplaatsen van de oranje brievenbus. Voordat wij de brievenbus hebben geplaatst, is weloverwogen gekeken naar de locaties. U krijgt dan ook geen reactie meer van ons. Ik wil u wel bedanken voor de melding", aldus PostNL.

In de reactie van PostNL wordt niet gerageerd op de vraag waarom de bewoners niet geinformeerd zijn. Dit is voor SP Duiven aanleiding om nogmaals in contact te treden met PostNL. Daarnaast zou de SP graag willen weten of de brievenbus vaak leeg is aangetroffen want uit het onderzoek blijkt dat de bewoners regelmatig gebruik maakten van de brievenbus.

Artikel brievenbus Thuvine in de Gelderlander

Reactie toevoegen

U bent hier