h

SP Duiven onderzoekt verdwijnen brievenbus bij woonzorgcentrum Thuvine

26 juni 2014

SP Duiven onderzoekt verdwijnen brievenbus bij woonzorgcentrum Thuvine

Vorige maand is de brievenbus in de Voorbijstraat bij woonzorgcentrum Thuvine verdwenen. De SP is, naar aanleiding van klachten van bewoners, vandaag  een onderzoek gestart waaruit blijkt dat deze is verplaatst naar de Mondriaanstraat, bijna 700 meter verderop. Voor de bewoners, die veelal slecht ter been zijn, is dat een flinke afstand.

Veel ouderen maken nog veelvuldig gebruik van de post voor het versturen van brieven en daarom is het opvallend dat juist deze brievenbus verplaatst wordt. En daarin is Duiven niet uniek. Zo blijkt dat er in het land vaker brievenbussen worden weggehaald bij zorgcentra en dat is, gelet op de mobiliteit van de gebruikers, tenminste bizar te noemen. 

Voormalige locatie brievenbus Voorbijstraat

Uit het eerste onderzoek van de SP blijkt dat de bewoners "hun" brievenbus enorm missen  en verrast waren dat de brievenbus weg was. PostNL heeft wel de omwonenden via een brief op de hoogte gesteld maar is daarbij de bewoners van woonzorgcentrum Thuvine "vergeten". Ook heeft er maar kort een stickervermelding op de brievenbus gezeten dat deze zou verdwijnen. 

Woonzorgcentrum "Thuvine"

Ook is het bijzonder dat, door de verplaatsing van de brievenbus naar de mondriaanstraat, er nu twee relatief dicht bij elkaar staan, er is er namelijk ook nog een in de van Ostadestraat.

De rode stip laat zien waar de brievenbus heeft gestaan, de oranje icoontjes zijn de locaties van de huidige brievenbussen

De komende tijd wil de SP de brievenbusverplaatsing verder onderzoeken door in met iedere bewoner van woonzorgcentrum Thuvine, de parkflat en Duvestaete in gesprek te gaan. Wanneer het onderzoek klaar is wil de SP samen met de bewoners, PostNL en leiding woonzorgcentrum Thuvine naar oplossingen zoeken voor dit "brievenbus-probleem".

Reactie toevoegen

U bent hier