h

Oud SP-raadslid Jan Hendriks onderscheiden met zilveren tomaat

5 maart 2015

Oud SP-raadslid Jan Hendriks onderscheiden met zilveren tomaat

Foto: SP

Jan Hendriks, oud SP-raadslid is, tijdens de campagneavond voor de provinciale statenverkiezingen in Duiven, onderscheiden met de 'zilveren tomaat'. Deze heeft hij gekregen voor zijn jarenlange, ruim veertig jaar, inzet voor de SP.

Foto: SP

Seppe van de Wiel (foto links) heeft Jan Hendriks zojuist de 'zilveren tomaat' opgespeld.

In 1974 werd Jan Hendriks lid van de SP en heeft daarmee mede bijgedragen aan het succes van de partij. Hij is begonnen in Wijchen en heeft daar, samen met Seppe van der Wiel,  nu organisatiesecretaris van afdeling Nijmegen, succesvol een SP afdeling gestart. En vanaf die tijd heeft de SP als een 'rode draad' door zijn leven gelopen.

Foto: SP

Toen Jan richting Zevenaar kwam heeft hij dat kunststukje herhaald. De zieltogende Zevenaarse SP-afdeling heeft hij toen met een groep nieuwe enthousiaste bestuurders nieuw leven in geblazen. Het was een activistische afdeling met vele politieke successen. Ook heeft Jan aan de basis gestaan aan de SP-afdelingen  van Duiven en Westervoort, Liemerse afdelingen die nu allemaal vertegenwoordigd zijn in het lokale bestuur. En als raadslid in Zevenaar werd Jan van links tot rechts bijzonder gewaardeerd door zijn kennis van zaken en zijn sociale manier van denken.

Helaas heeft Jan zijn raadswerk nu moeten opgeven en staat het SP werk op een iets lager pitje. Gelukkig blijft Jan wel beschikbaar voor scholingen en kunnen we altijd een beroep doen op zijn kennis en kunde. Jan, dank je wel!

Reactie toevoegen

U bent hier