h

SP Duiven wil op constructieve wijze samenwerken met coalitie inzake huishoudelijke hulp.

13 april 2015

SP Duiven wil op constructieve wijze samenwerken met coalitie inzake huishoudelijke hulp.

Al eerder heeft SP Duiven aan de bel getrokken over de problemen met betrekking tot de invoering van de nieuwe WMO en de huishoudelijke hulp in het bijzonder. De SP wil, samen met de coalitie en de andere politieke partijen, nadenken over manieren waarop de indicatie voor huishoudelijke hulp op een objectieve en rechtvaardige manier in Duiven uitgevoerd kan worden.

Inmiddels hebben Wilma Daams-van Geijn en Pim Neuteboom, SP raadsleden, de eerste gesprekken met Lokaal Alternatief en het CDA gevoerd waaruit bleek dat zij bereid zijn om met de SP hierover in gesprek te blijven.

'We hebben heel veel klachten binnengekregen over hoe de zogenaamde 'keukentafelgesprekken' uitgevoerd worden en met name het vragen naar eigen vermogen', aldus Wilma Daams-van Geijn. 'Dat moet echt veranderen!'

De gemeente Duiven heeft inmiddels, naar aanleiding van de onstane onrust bij de zorgvragers en kritiek van de SP en andere oppositiepartijen over hoe de keukentafelgesprekken uitgevoerd worden, aanpassingen gemaakt op de richtlijnen waar de ambtenaren zich aan dienen te houden. Op deze website van de gemeente Duiven zijn de aanpassingen op de richtlijnen terug te vinden. Deze hebben vooral betrekking op het vragen naar het eigen vermogen van de zorgvrager.

Deze aanpassingen zijn wat de SP betreft onvoldoende want zij schenden ons inziens de privacy en geven geen objectieve beoordeling van de zorgvraag. De SP heeft hiertoe een initiatief-voorstel en een motie gemaakt die de eerstvolgende raadsvergadering ingediend wordt.

Reactie toevoegen

U bent hier