h

"Red de zorg" protestdemonstratie enorm succes!

13 september 2015

"Red de zorg" protestdemonstratie enorm succes!

Foto: Gerard Wassing

VVD+PvdA=ZORGLOZE oude dag! Dit was een van de vele slogans die te zien waren op succesvolle zorgdemonstratie "Red de zorg". Amsterdam was volgestroomd met ruim 15.000 zorgverleners, zorgontvangers en sympathisanten om hun ongenoegen kenbaar te maken tegen de enorme bezuinigingen op de zorg. De SP was natuurlijk van de partij om zorgontvangers en zorgverleners te ondersteunen.

Foto: Gerard Wassing

Het Damrak was van centraal station tot aan Dam gevuld met demonstranten

Het kabinet van VVD en PvdA bezuinigt miljarden op de zorg. De zorg wordt afgebroken terwijl de verzorgingshuizen moeten sluiten en de ouderen langer thuis moeten blijven, wordt door de bezuinigingen de werkdruk in verpleeghuizen onhoudbaar en wordt er meer en meer een beroep gedaan op familie en omgeving om de mensen, die zorg nodig hebben, van hulp te voorzien. Er zijn enorme bezuinigingen gedaan binnen de psychiatrie en gehandicaptenzorg.Tienduizenden professionele zorgverleners hebben hun baan al verloren. En dat terwijl de zorgverzekeraars recordwinsten maken! 

De SP roept al jaren dat marktwerking in de zorg niet kan. Daarom is er door de SP een plan gelanceerd, "de zorg is geen markt", waarin de concurentie in zorg wordt afgeschaft, er beter geluisterd wordt naar de hulpverleners, er minder bureaucratie is en de macht van de zorgverzekeraars aan banden wordt gelegd. 

Foto: SP

Ook in Duiven hebben we te maken met de bezuinigingsdrift van de regering. Zo is er de nieuwe WMO ingevoerd waarbij de thuishulp, de jeugdzorg en participatie ernstig onder druk is komen te staan. De gemeente is nu zelf verantwoordelijk voor deze taken maar voor veel minder geld. En echt vlekkeloos is dit niet gegaan. Dankzij de SP is dit op de politieke agenda gezet en hebben zorgontvangers en hun mantelzorgers een klankbord gevonden. Op deze site is hier meer over te lezen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier