h

SP Duiven gestart met campagne referendum: Nee is drie keer beter!

13 maart 2016

SP Duiven gestart met campagne referendum: Nee is drie keer beter!

Foto: Pim Neuteboom

Traditiegetrouw is SP Duiven de eerste die de verkiezingborden beplakt en ook dit keer, voor het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne, is de SP er weer vroeg bij.

De SP heeft gisteren in Amsterdam de campagne voor het Oekraïne-referendum afgetrapt. Op de bijeenkomst spraken onder andere SP-Kamerlid Harry van Bommel, Oekraïense ondernemer Elena Plotnikova en Kees van
der Pijl, emeritus hoogleraar internationale betrekkingen.

Op 6 april is er een refendum over het associatieverdrag tussen de EU en de Oekraïne. Dit referendum is een initiatief van het Burgercomité EU: een klein gezelschap EU-kritische burgers van links tot rechts. Het comité besloot een raadgevend referendum aan te vragen over de goedkeuringswet van dit associatieakkoord. Vervolgens zijn verschillende organisaties, waaronder de SP en GeenPeil, aangehaakt bij het initiatief.

Foto: SP
De SP vind het verdrag een slecht idee want de Oekraïne is een verscheurd land waar een gewapend conflict wordt uitgevochten, waar corruptie hoogtij viert en waarbij de bevolking hopeloos verdeeld is. Een groot deel van de bevolking is namelijk etnisch Russisch en dat maakt dat er getouwtrekt wordt tussen de grootmachten in het westen en het oosten.

De SP is ook van mening dat dit verdag slecht is voor Nederland en Europa.De extreem lage lonen en verouderde economie maken dat Nederlanders en andere Europeanen nog meer moeten concurreren tegen deze lage lonen. Ook zullen Oekraïners door heel Europa werk gaan zoeken, net zoals eerder de Polen en andere mensen uit het voormalig oostblok.

Dit alles maakt dat de SP nee zegt tegen dit verdrag. Wie het beste voor heeft met de Oekraïne, Nederland en Europa stemt dus op 6 april tegen het verdrag!

Reactie toevoegen

U bent hier