h

SP, FNV en medewerkers samen in gesprek met wethouders over Diafaan.

14 juni 2016

SP, FNV en medewerkers samen in gesprek met wethouders over Diafaan.

Foto: Diafaan

Ondanks alle positieve verhalen in het nieuws zit er wel een luchtje aan de afhandeling van het Diafaan-faillissement. Thuishulp medewerkers krijgen minder salaris, minder contracturen en verliezen rechten en hun clienten. Woensdag, om vier uur, in Lobith gaan medewerkers samen met FNV eens goed met wethouders van Zevenaar en Rijnwaarden praten!

Het leek wel een vooropgezet plan om het faillissement in een vakantieperiode te laten plaatsvinden. Vervolgens waren er allemaal regeltjes en procedures waardoor er lang onzekerheid was voor de mensen in de thuiszorg. Haastje-repje moesten er cliënten over. En
arbeidsovereenkomsten? Die moest je niet lezen, maar tekenen!  Wanneer je nu kijkt hoe het uitgepakt is, is er maar één conclusie: er is en wordt volstrekt respectloos met de thuishulpen van Diafaan omgegaan.

Omdat het hier over de WMO gaat, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, is dit alles de verantwoordelijkheid van de gemeente. De bedrijven waar men mee te maken heeft zijn uitgekozen door de gemeente en het geld wat beschikbaar is, komt van de gemeente.

Waarom moeten medewerkers genoegen nemen met verslechtering van arbeidsvoorwaarden? En dit, terwijl er veel geld, bestemd voor de zorg, is overgehouden?

Aanstaande woensdagmiddag 15 juni gaan medewerkers van Diafaan in gesprek met wethouders Stef Bijl en Belinda Elfrink. Om 16:00u in het gemeentehuis in Lobith. De SP zal de delegatie ondersteunen door met medewerkers uit de thuiszorg en belangstellenden aanwezig te zijn. Sta jij ook voor de zorg? Kom dan ook, steun jouw collega's en laat je horen!

Reactie toevoegen

U bent hier