h

SP Duiven start buurtonderzoek vochtproblemen huurwoningen Duiven-west

9 juni 2017

SP Duiven start buurtonderzoek vochtproblemen huurwoningen Duiven-west

Op 19 juni a.s. start SP Duiven een onderzoek naar vochtproblemen in de huurhuizen in Duiven-west en met name in de Potterstaat. Aanleiding hiervoor zijn klachten die bij de SP binnengekomen zijn over de vochtige huizen en extreme schimmelvorming en waar de woningbouwvereniging tot nu toe nog geen oplossing voor geboden heeft.

De genoemde klachten spelen al enige tijd en klagen door de huurders bij de woningbouwvereniging heeft tot nu toe nog weinig opgeleverd. Adviezen zoals voldoende ventileren door ramen tegen elkaar open te zetten is in veel gevallen niet mogelijk omdat de meeste vochtproblemen en de gevolgen ervan vooral 's winters optreden. Bovendien wordt vaak gesteld dat schimmelvorming de verantwoording van de huurder is.

De huurders die contact hebben gezocht met de SP zijn het beu om telkens met een kluitje in het riet te worden gestuurd en willen via deze wijze dat de woningbouwvereniging zijn verantwoording neemt en het vochtprobleem serieus gaat aanpakken.

De vochtproblemen en schimmelvorming in Duiven-west staan niet op zichzelf. Dit probleem is in het hele land bij huurhuizen merkbaar en een steeds groter wordend probleem. De oorzaak ligt mede in het feit dat het kabinet de corporaties een forse belastingverhoging heeft opgelegd, de zogenaamde 'verhuurdersheffing'. Hierdoor is er steeds minder geld voor regulier onderhoud en woningverbetering. Naast de overlast van vocht kan de schimmelvorming nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners. 
 
De SP in Duiven wil de overlast in kaart brengen en samen met de huurders er bij de woningbouwvereniging op aandringen om werk te maken van de klachten en de vochtproblemen op te lossen

Reactie toevoegen

U bent hier