h

Vivare in gesprek met huurders en SP Duiven en beloofd herstel vochtproblemen!

25 september 2017

Vivare in gesprek met huurders en SP Duiven en beloofd herstel vochtproblemen!

Foto: Vivare

SP Duiven heeft op 10 september jl. een brief naar woningcorporatie Vivare gestuurd met daarin de bevindingen die zij had opgedaan na buurtonderzoek. Aanleiding voor het buurtonderzoek waren klachten van huurders over vocht in huis, schimmel en andere problemen. De SP was op maandag, 25 september, voor een gesprek uitgenodigd door woningcorporatie Vivare. Maar omdat het niet om de SP gaat maar juist om de huurders hadden de SP-ers ook twee huurders, een van de Potterstraat en een van de Voermanstraat, meegenomen om het gesprek met Vivare aan te gaan.

Foto: Gerard Wassing

Vlnr: Gerard Wassing, voorzitter SP Duiven, Hannie Berendsen, Nataschja van Beekum en Kees van den Brink, organisatiesecretaris SP Duiven

Nataschja van Beekum en Hannie Berendsen zijn al een flink aantal jaren bezig om de vochtproblemen in hun huurhuizen onder de aandacht van Vivare te brengen. Dit is tot nu toe zonder succes gebleken. Naar aanleiding van klachten van de huurders in Duiven-west heeft de SP buurtonderzoek gedaan en heeft haar bevindingen verwoord in een brief aan de directie van Vivare. En vervolgens is de SP uitgenodigd voor een gesprek.

In het gesprek met Gerda Sengers, manager klantmaatwerk, Marleen Boekhorst, communicatie-expert, en Jeroen van de Molengraaf, gebiedsmanager, van Vivare hebben SP-ers Gerard Wassing, Kees van den Brink en huurders Nataschja van Beekum en Hannie Berendsen de problemen besproken zoals die uit het onderzoek naar voren kwamen. De vocht en schimmelproblemen zijn uitvoerig aan bod geweest maar ook het ontbreken van een aanpreekpunt, iemand die hun klachten serieus neemt en samen met de huurders kijkt hoe de problemen opgelost kunnen worden is iets waar veel behoefte aan is. Daarnaast werd het te weinig doen aan regulier onderhoud en vernieuwing door de huurders aangegeven als iets waarin Vivare kan verbeteren. 

Vivare had begrip voor de zaken die ter tafel kwamen en was het ermee eens dat iedere huurder moet kunnen wonen in goed onderhouden, comfortabele woningen die vocht en schimmelvrij zijn en dat iedere huurder laagdrempelig in contact moet kunnen komen met Vivare. Daarom heeft Vivare toegezegd dat er dit najaar begonnen gaat worden met een uitgebreid wijkonderzoek naar de vochtproblemen en dat daar een definitieve oplossing voor gaat komen. Na afronding van het onderzoek gaat Vivare zo snel mogelijk starten met het aanpakken van deze vochtproblemen en ander onderhoud. Daarnaast gaat Vivare iedere huurder via een brief informeren hoe zij het makkelijkst in contact kunnen komen met de buurtcoordinator van Vivare om problemen te bespreken of uit nodigen om bij hen langs te komen.

Foto: Gerard Wassing

De SP is natuurlijk blij met deze toezeggingen en hoopt dat die allemaal waargemaakt gaan worden. Zij zal dan ook in contact blijven met de huurders en zo nodig Vivare helpen herinneren aan deze afspraken.

Reactie toevoegen

U bent hier