h

SP Duiven presenteert kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

13 december 2017

SP Duiven presenteert kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

Gerard Wassing is op de algemene ledenvergadering gekozen tot lijsttrekker van SP Duiven en volgt hiermee Pim Neuteboom op. Onder leiding van Pim is de SP in Duiven gegroeid van een zetel in 2010 naar drie zetels nu. En die groei wil de SP in onze gemeente graag voortzetten.

Gerard Wassing is anesthesiemedewerker van beroep en werkt op de operatiekamers van een ziekenhuis. Sinds 2006 is hij actief voor de SP in Duiven en vanaf 2014 ook afdelingsvoorzitter. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 neemt hij het stokje over van Pim Neuteboom die sinds  2010 de SP fractie in de raad heeft aangevoerd. Pim heeft wegens persoonlijke redenen besloten om zich niet meer kandidaat te stellen voor de komende verkiezingen maar blijft wel actief voor SP Duiven.

 

De kieslijst, die tijdens de algemene ledenraad vastgesteld is, bestaat uit vijftien kandidaten en is een mooie mix van ervaring en nieuwkomers. Naast Gerard Wassing, als nieuwe lijsttrekker, hebben de kandidaten die op plek twee tot en met vijf staan  veel SP- en gemeenteraadservaring.

Op nummer twee staat Wilma Daams-van Geijn. Zij is FNV vakbondbestuurder en sinds 2014 raadslid. Carlo Veraart staat op nummer drie, is databeheerder van beroep, was in 2010 t/m 2014 fractieassistent en sinds 2014 raadslid. Op nummer vier staat Hielko Plantenga, voormalig koopvaardij officier en telecommedewerker en is actief binnen diverse milieuorganisaties en Amnesty International. Hielko is de huidige fractieassistent. Wilco ten Wolde staat op nummer vijf, is automatiseerder van beroep en is van 2014 tot 2017 fractieassistent geweest.

De vastgestelde kieslijst:

1.       Gerard Wassing

2.       Wilma Daams-van Geijn

3.       Carlo Veraart

4.       Hielko Plantenga

5.       Wilco ten Wolde

6.       Kees van den Brink

7.       Luzette de Groot-Wijman

8.       Willy Velmans

9.       Willem Brugman

10.   Truus Ursem

11.   Paul Huijer

12.   Harm Jan Hartwig-Willemsen

13.   Angela Veraart-van Essen

14.   Willeke Meijer-van Alst

15.   Marieke Willemsen-Hartwig

Reactie toevoegen

U bent hier