h

Gemeente trekt hoger beroep in!

15 januari 2018

Gemeente trekt hoger beroep in!

De SP is ontzettend blij dat de gemeente het hoger beroep intrekt tegen de uitspraak van de rechtbank  over de huishoudelijke hulp. De rechter bepaalde begin november 2016 dat die gemeente niet langer financiële gegevens op mag eisen van mensen die huishoudelijke hulp aanvragen. 

Mede dankzij de inzet en vasthoudendheid van een oudere Duivense dame moest de gemeente haar beleid aanpassen. De gemeente had de huishoudelijke hulp als ‘algemeen gebruikelijk’ bestempeld waardoor mensen zelf voor hun huishoudelijke hulp moesten gaan betalen. Bovendien zijn, tijdens de keukentafelgesprekken, de zorgvragers gedwongen hun bankafschriften aan de consulenten te laten zien. SP heeft zich al vanaf het begin tegen deze onjuiste uitvoering van de WMO en huishoudelijke hulp verzet! 

Foto: Truus Ursem

Toch vond de gemeente het nodig om tegen de beslissing van de rechtbank bezwaar te maken en ging in hoger beroep. Vandaag kwam het bericht dat de gemeente toch afziet van dit hoger beroep. Een enorme opluchting voor deze 'oudere dame'. De SP heeft haar gefeliciteerd en in het zonnetje gezet met een bloemetje.

SP vrijwilliger Truus Ursem overhandigt  het bloemetje aan mevrouw van Harte.

Reactie toevoegen

U bent hier