h

SP Duiven presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

13 januari 2018

SP Duiven presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

Tijdens de ledenvergadering van 10 januari j.l. hebben de SP leden het verkiezingsprogramma goedgekeurd waarmee SP Duiven de komende gemeenteraadsverkiezingen in gaat. De titel van het verkiezingsprogramma is 'VOOR ELKAAR MET ELKAAR'.

Sinds 2010 zit de SP in de Duivense gemeenteraad, eerst met één zetel en vanaf 2014 met drie zetels. We zijn dus gegroeid en dat laat zien dat ook in Duiven behoefte is aan een vuist tegen het rechtse geluid. Ook in deze gemeente zijn er veranderingen teweeg gebracht die veel negatieve gevolgen hadden voor de mensen en de samenleving.  Solidariteit en sociale rechtvaardigheid is ernstig onder druk gezet. Want naast de crisis, die voelbaar is geweest voor heel veel gezinnen, hebben juist ook de mensen, die van zorg afhankelijk zijn, grote klappen gehad door de bezuinigingen op zorg die het vorige kabinet Rutte had doorgevoerd. Opkomen voor iedereen, in het bijzonder voor de zwakkeren in onze samenleving, is wat wij doen. En zo is, dankzij de SP, het armoedebeleid, de juiste uitvoering van de WMO en de participatiewet op de politieke agenda van onze gemeente gezet.

De SP zal zich in onze gemeente ook de komende raadsperiode blijven inzetten om onze plannen en ideeën, gebaseerd op de drie SP kernwaarden: solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid, zoveel mogelijk te realiseren. Als het nodig is om daarvoor in het college zitting te nemen zullen wij zeker ook die verantwoordelijkheid nemen om onze idealen ten uitvoer te brengen.

Ons verkiezingsprogramma is hier te lezen 

Onze speerpunten zijn hier te lezen

Reactie toevoegen

U bent hier