h

SP steunt protest ouderenbonden tegen sluiting RABObank

30 januari 2018

SP steunt protest ouderenbonden tegen sluiting RABObank

Foto: SP

Met verbijstering en teleurstelling hebben, veelal oudere, klanten van de Rabobank kennis genomen op de voorgenomen sluiting van de Rabobank vestiging in Duiven per 1 maart a.s. De SP ziet in de sluiting een verdere afname van het voorzieningenniveau in onze gemeente waarvan vooral ouderen de dupe zullen zijn. Ouderen zijn vaak minder goed bedreven in automatisering en internetbankieren en afhankelijk voor hun bankzaken van hun vertrouwde bank om de hoek. De SP is voornemens opheldering te vragen aan Rabobank Arnhem en omstreken.

De Duivense ouderenbonden KBO en ORD zijn terecht verontwaardigd en zien hun achterban in grote problemen komen wanneer zij voor hun bankzaken naar Zevenaar moeten. Want naast minder bekend zijn met automatisering en internetbankieren is ook het vervoer voor ouderen vaak  een groot probleem. Zij zijn minder mobiel en afhankelijk van vervoer door derden wat vaak, veelal ook nog eens digitaal, een heel georganiseer is.

De Rabobank vestiging in Duiven ligt mooi centraal, naast een gezondheidscentrum, tegen over woon-zorgcentrum Thuvine en de Parkflat, wat voor de bewoners erg praktisch is. Met de sluiting van diverse pinautomaten en de bank die ook nog eens weg gaat wordt het voor ouderen steeds lastiger om aan cash geld te komen, de generatie die het liefst contant afrekent. 

De SP is van plan om met de bank contact op te nemen met het verzoek om hun besluit te heroverwegen en af te zien van de voorgenomen sluiting.

Reactie toevoegen

U bent hier