h

Rabobank Arnhem en omstreken wil in gesprek met SP!

8 februari 2018

Rabobank Arnhem en omstreken wil in gesprek met SP!

Foto: SP

De Rabobank schrijft dit in reactie op de brief van de SP waarin zij vraagt af te zien van de sluiting van de  Duivense Rabobank vestiging per 1 maart a.s. Naast een gesprek met SP Duiven gaat de Rabobank ook in gesprek met onze burgemeester Rik de Lange.

Onlangs liet de Rabobank haar klanten per brief in onze gemeente weten dat de Rabobank vestiging per 1 maart a.s. gaat sluiten. Vanaf dat moment moeten de klanten naar Zevenaar wanneer zij de dichtsbijzijnde Rabobank willen bezoeken.

Naast de Duivense ouderenbonden KBO en ORD en onze burgemeester maakt ook de SP ernstig bezwaar tegen deze sluiting. Vooral de ouderen zullen hierdoor ernstig gedupeerd worden want zij zijn meestal minder handig met online bankieren en vaak afhankelijk van vervoer door derden om naar de Rabobank vestiging in Zevenaar te gaan. Bovendien regelt de oudere generatie hun bankzaken het liefst persoonlijk in een bank.

De SP heeft op 31 januari j.l. middels een brief haar bezwaren kenbaar gemaakt  en gevraagd af te zien van de voorgenomen sluiting. In de reactie van de Rabobank laat mw. Lidewijde Koot, directeur Particulieren en Private Banking, weten eerst in gesprek te willen gaan met burgemeester Rik de Lange en daarna met de SP.

Foto: Vidoto

Gerard Wassing, voorzitter SP Duiven: 'Ik ben ontzettend blij met deze toezegging om met ons in gesprek te gaan en ik hoop op een constructief gesprek waarin er voor alle klanten een passende oplossing wordt gevonden.'

De brief van de SP kunt u hier lezen.

De reactie van de Rabobank kunt u hier lezen.

Reactie toevoegen

U bent hier