h

SP dient samen met CDA, D66 en PvdA initiatiefvoorstel voor extra woningbouw

2 februari 2018

SP dient samen met CDA, D66 en PvdA initiatiefvoorstel voor extra woningbouw

Het is voor starters en ouderen in onze gemeente steeds lastiger om aan goede, betaalbare en duurzame woningen te komen. De gemeenteraad heeft in mei 2017, op initiatief van de SP en CDA, hiervoor een woonvisie en woonagenda vastgesteld maar het college heeft hier tot nu toe geen prioriteit aan gegegeven. Met dit initiatiefvoorstel dwingt de SP, het CDA, de PvdA en D66 het college voor een spoedige bespreking van het voorstel en te komen tot versnelde woningbouw. Op 27 februari a.s. wordt het initiatiefvoorstel behandeld.

De SP ziet goede betaalbare en duurzame woningen als een basisvoorziening en heeft hier altijd een belangrijk punt van gemaakt. Ook in Duiven zet de SP zich in voor goede woningen, voor iedereen! Onlangs is de SP, samen met de bewoners, met succes in actie gekomen om de problemen van sociale huurwoningen met vochtproblemen in Duiven-west aan te pakken. En vindt de SP dat er in onze gemeente voor iedereen en in het bijzonder de voor starters betaalbare huur en koopwoningen gerealiseerd moeten worden in alle drie de dorpskernen; Duiven, Groessen en Loo.

Met de behadeling van dit initiatiefvoorstel hoopt de SP, samen met de indieners, dat er zo snel mogelijk gebouwd kan gaan worden. Hiervoor doen zij een goed voorstel op de locatie van de voormalige kinderopvang 'De Kangeroe'. Met uw steun kan dit ook gerealiseerd worden en roepen de partijen van dit voorstel u op om mee te praten op de politieke avond van 27 februari a.s.

Lees hier meer!

Reactie toevoegen

U bent hier