h

SP Duiven vraagt Rabobank af te zien van sluiting

1 februari 2018

SP Duiven vraagt Rabobank af te zien van sluiting

Foto: SP

De SP heeft middels een brief aan de directie van Rabobank Arnhem en omstreken gevraagd om de voorgenomen sluiting van Rabobank vestiging Duiven ongedaan te maken. De strekking van de brief is hieronder te lezen.

De SP in Duiven sluit zich aan bij de protesten van de Duivense ouderenbonden ORD en KBO tegen de voorgenomen sluiting van de Rabobank vestiging in Duiven. Net als de klanten zijn wij ook enorm teleurgesteld in het besluit en zien wij een verdere verschraling van het voorzieningenniveau in onze gemeente. Wij vragen de Rabobank Arnhem en omstreken dan ook af te zien van de voorgenomen sluiting per 1 maart a.s.

Door de toename van digitalisering van allerlei maatschappelijke en financiële voorzieningen zien wij steeds meer ouderen  worstelen om hun zaken goed geregeld en georganiseerd te krijgen. Door de sluiting van de Rabobank vestiging is het voor de Duivense klanten straks nodig om naar Zevenaar te reizen om hun bankzaken te regelen. En ook dat is voor veel ouderen nog een hele toer. Zij zijn vaak afhankelijk van vervoer door derden, wat zij ook nog eens veelal in toenemende mate digitaal moeten regelen.

De Rabobank vestiging in Duiven ligt mooi centraal, naast een gezondheidscentrum, tegenover woon-zorgcentrum Thuvine en de Parkflat, wat voor de bewoners erg praktisch is. Met de sluiting van diverse pinautomaten en de bank, die nu ook nog eens weg gaat, wordt het voor ouderen steeds lastiger om aan cash geld te komen, de generatie die het liefst contant afrekent en bankzaken het liefst persoonlijk in de bank regelt.

Ook in onze gemeente is er een toename van ouderen te zien en maken wij ons zorgen over de afname van allerlei voorzieningen die het leven van vooral ouderen veraangenamen en daardoor makkelijker en langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De SP is voor kleinschalige georganiseerde voorzieningen in de buurt en ziet ook een bank als een maatschappelijke voorziening, die ten dienste moet staan voor haar klanten.

‘De Rabobank is een coöperatie. We hebben geen aandeelhouders, maar leden. Dat maakt ons anders dan andere banken. Als lid denkt u met ons mee. Over ons beleid en het besteden van onze winst bijvoorbeeld.’

Bovenstaande tekst is te lezen op de website  van de Rabobank Arnhem en omstreken maar wij vragen ons af of deze sluiting op de algemene ledenvergadering is besproken en of de leden zijn geraadpleegd over de voorgenomen sluiting. In de bijgevoegde brief vragen wij hier opheldering over.

We hopen dat de Rabobank, mede door de protesten van de ouderenbonden, onze burgemeester en onze partij, tot een ander inzicht komt en de sluiting heroverweegt.

De verstuurde brief is hier te lezen.

Reactie toevoegen

U bent hier