h

Weinig vochtproblemen in Mesdagstraat en Witsenstraat in Duiven-west

18 februari 2018

Weinig vochtproblemen in Mesdagstraat en Witsenstraat in Duiven-west

Afgelopen zaterdag, 17 februari, deed SP Duiven onderzoek naar vochtproblemen in de Mesdagstraat en Witsenstraat. Dit naar aanleiding van klachten die de SP ontvangen had. De bewoners ervaren minder vochtproblemen maar vooral parkeerproblemen (Mesdagstraat) en afvalproblemen in de plantsoenen (Witsenstraat) .

De SP heeft de bewoners van de Mesdagstraat, Witsenstraat, Jongkindstraat en Mauvestraat bezocht en hun gevraagd naar het wooncomfort van huis en buurt. Over het algemeen zijn de bewoners positief over de buurt en hun woningen. Dit in tegenstelling tot een eerder SP onderzoek in de Potterstraat, Marisstraat en Voermanstraat, waar veel woningen kampen met vochtproblemen en schimmelvorming. Waar de bewoners minder over tevreden zijn is het onderhoud van de woning en de bereikbaarheid van de verhuurders bij klachten.

Wat opviel waren de parkeerklachten in de smalle van Mesdagstraat. Doordat auto's ook parkeren op plekken waar dat eigenlijk niet kan ontstaan gevaarlijke situaties en kunnen de mensen die in de parkeerhavens staan er 's ochtendsvroeg soms niet uit en komen te laat op hun werk. 

In de Witsenstraat ervaren mensen vooral overlast van afval die in de plantsoenen en groenstroken gedumpt worden. Dit is een onwenselijke situatie die, naast een onverzorgde aanblik van de woonomgeving geeft, ook ongedierte kan aantrekken en zo een gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren.

Beide problemen gaat SP Duiven meenemen naar gemeente en onder de aandacht brengen.

Reactie toevoegen

U bent hier