h

Rabobank blijft bij voornemen om vestiging Duiven te sluiten!

8 maart 2018

Rabobank blijft bij voornemen om vestiging Duiven te sluiten!

Foto: SP

De Rabobank Arnhem en omstreken is, ondanks bezwaren van de Duivense ouderenbonden, burgemeester R. de Lange en de SP, niet van plan om af te zien van de sluiting van vestiging Duiven. Inmiddels is de vestiging gesloten en moeten de klanten naar Zevenaar wanneer zij bankzaken willen regelen. 

In een telefoongesprek met mevrouw L. Koot, directeur Paticulieren en Private Banking,  bleek dat de Rabobank inzet op internetbankieren en serviceteams die na afspraak aan huis komen. Zij gaf aan dat door afname van klanten het niet langer rendabel is om de vestiging open te houden. 

De SP begrijpt dat er bedrijfseconomische redenen kunnen zijn om tot verlaging van het serviceniveau en tot sluiting over te gaan maar ziet vooral de ouderen hierdoor gedupeerd worden. Deze generatie is meestal minder handig met online bankieren en vaak afhankelijk van vervoer door derden om naar de Rabobank vestiging in Zevenaar te gaan. Bovendien regelt de oudere generatie hun bankzaken het liefst persoonlijk in een bank. Daarom heeft zij de Rabobank verzocht om na te denken over de alternatieven die de SP heeft voorgesteld. De SP had graag een servicepunt gewild die op gezette tijden aanwezig is in woonzorgcentrum Thuvine en in de Seniorensoos van het Eilandplein. Helaas wil de Rabobank hier niet in meegaan en blijft ze bij haar besluit om te sluiten wat inmiddels is gebeurd. Een vervolgafspraak heeft dan, volgens de SP, ook geen zin.

In het nieuws

Reactie toevoegen

U bent hier