h

Vochtproblemen in Duiven-west, een jaar later.....

12 juni 2018

Vochtproblemen in Duiven-west, een jaar later.....

Foto: Gerard Wassing

Op uitnodiging van Vivare is de SP, samen met twee bewoners, bij de woningcorporatie op bezoek geweest. Inzet van het gesprek was een update over de laatste stand van zaken inzake de vochtproblematiek in de Potterstraat, Marisstraat en voermanstraat.

Jeroen van de Molengraaf, gebiedsmanager Vivare, en een deskundige van LEKK, een adviesbureau die de vochtproblematiek heeft onderzocht, hebben de bewoners en de SP geinformeerd over de resultaten en voortgang van de renovatie van de woningen in genoemde straten. Er zijn 10% van de woningen onderzocht en kwam uit de onderzoeksresultaten naar voren dat de klachten vaak per woning verschillen. Dit heeft, naast ventilatieproblemen, merendeels te maken met vocht in de kruipruimte en het wel of niet dampdicht zijn van de vloer. Inmiddels zijn in de woningen in de Potterstraat de ventilatiesystemen aangepakt en is er overal dubbelglas geplaatst. Nu worden in de woningen de vloeren dampdicht gemaakt. De woningen in de Marisstraat en Voermansstraat zullen op termijn volgen. Ook wil Vivare inzetten op voorlichting in schrift, beeld en geluid over de wijze waarop je het best je woning kan ventileren. Vivare heeft aangegeven dat de verbetermaatregelen zonder huurkosten-verhoging zal plaats vinden.

Vivare gaat haar huurwoningen CO2 neutraal maken en begint met de woningen die het laagste energielabel hebben, daar is namelijk de meest winst te halen. Deze verduurzaming is door de overheid opgelegd en zal zonder extra huurlasten gerealiseerd moeten worden.

De SP houdt vinger aan de pols en zal doorgaan met het inventariseren van de staat van onderhoud van de huurwoningen in Duiven.

Reactie toevoegen

U bent hier