h

Resultaten enquête 'wat wil ik voor mijn wijk'

27 oktober 2018

Resultaten enquête 'wat wil ik voor mijn wijk'

Foto: Gerard Wassing

Tijdens 'Duuve te gek' heeft SP Duiven een enquete gehouden onder de bezoekers met de vraag wat zij graag zouden willen voor hun wijk, buurt of straat. De resultaten zijn nu verwerkt en laten zien dat onze inwoners meer en beter groenonderhoud willen en dat er meer saamhorigheid en aandacht voor elkaar moet zijn in onze gemeente.

Wij zijn ontzettend blij met het feit dat ook onze inwoners het belangrijk vinden dat we meer naar elkaar moeten omkijken, meer sociale- en buurt-activiteiten te hebben en meer betrokkenheid wensen van de wijkbewoners. In onze huidige samenleving, waarin individualisme en eigen belang steeds meer voorop lijkt te staan, is de kans op eenzaamheid steeds groter geworden. Vooral voor de mensen die van hulp afhankelijk zijn en die steeds langer thuis moeten blijven wonen is de kans op vereenzaming enorm groot. De SP vindt dan ook dat de gemeente, net als de mensen die deze enquete hebben ingevuld, oog moet hebben voor de groep mensen voor wie de kans op vereenzaming op de loer ligt. Daarom heeft de SP op de raadvergadering van 23 oktober een amendement ingediend die dit wil regelen. Hoewel het amendement helaas niet is aangenomen heeft de wethouder wel toezeggingen gedaan die voor de SP acceptabel zijn en staat het het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid op de politieke agenda voor 11 december a.s.

Hieronder kunt u de resultaten teruglezen waarin we alleen de wensen verwerkt hebben die het vaakst terug te lezen waren;

Onderwerp procent
Beter groenonderhoud 18%
Meer saamhorigheid, omzien naar elkaar, meer samenhang in buurt en meer wijkactiviteiten 16%
Verkeersoverlast door te hoge snelheid en parkeerproblemen 13%
Meer goed onderhouden speeltuinen met daarin leuke speeltoestellen 10%
Overlast door hondenpoep 8%
Zwerfafval 6%
Omheining honderuitlaatveldjes 5%
Overige 24%

De SP zal de uitslag van de enquete terugkoppelen naar college en raad en waar nodig verbeteringen voorstellen.

Reactie toevoegen

U bent hier