h

Aangenomen SP motie voor vuurwerkinzameling blijkt groot succes!

3 januari 2019

Aangenomen SP motie voor vuurwerkinzameling blijkt groot succes!

Foto: Wikipedia

Op initiatief van de SP is er op 23 oktober 2018 door SP, D66 en Lokaal Alternatief een motie ingediend en met ruime meerderheid aangenomen voor een regeling om onze inwoners gelegenheid te geven om vuurwerkafval veilig in te zamelen en tegen een beloning in te leveren bij het afvalstation. Hier is door kinderen, ouders en andere inwoners flink gebruik van gemaakt en hebben zij ervoor gezorgd dat onze straten en buurten er weer schoon bij liggen. Een groot succes dus!

Vuurwerkafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Naast de rommel op straat en stoep, die niet altijd door de veroorzakers wordt opgeruimd, geeft het ook een enorme milieubelasting en levert het niet-afgegane vuurwerk veiligheidsrisico's op voor met name kinderen die hier naar op zoek gaan.

Foto: M. Kranghand

Volle container op het Duivense afvalstation

Om het opruimen te stimuleren en de veiligheid te vergroten kon dit jaar op initiatief van de SP voor het eerst in Duiven speciale afvalzakken op diverse locaties opgehaald worden om het vuurwerkafval in te verzamelen. De volle zakken konden bij het afvalstation tegen een kleine vergoeding ingeleverd worden. Deze regeling bestond al langer in onze buurgemeente Westervoort  waar het al een aantal jaren succesvol is.

De inzamelingsactie blijkt boven verwachting goed te zijn verlopen en hebben vooral veel kinderen een extra zakcentje verdiend door volle zakken in te leveren. Zij hebben er mede voor gezorgd dat onze buurten en straten weer vuurwerkafvalvrij zijn. 

Motie SP D66 LA

Artikel over vuurwerkafval in de Gelderlander

Reactie toevoegen

U bent hier