h

Kees van de Brink, oud bestuurslid SP Duiven, krijgt koninklijke onderscheiding

26 april 2021

Kees van de Brink, oud bestuurslid SP Duiven, krijgt koninklijke onderscheiding

Foto: Gerard Wassing

SP-er Kees van den Brink heeft op 26 april 2021 een koninklijke onderscheiding gekregen en is lid in de orde van Oranje-Nassau geworden. En terecht want Kees zet zich al jaren in om Duiven socialer en rechtvaardiger te maken. 

Sinds zijn lidmaatschap is Kees altijd zeer betrokken geweest bij onze partij, in eerste instanties bij acties en later ook als bestuurslid. Hij was veel op straat te vinden, zijn beroemde tomatensoep of tomatenijs uitdelen maar vooral ook praatjes maken en mensen warm te maken voor onze ideeën en idealen. Want Kees heeft het hart op de juiste plaats zitten en maakt zich hard om sociale onrechtvaardigheid aan de orde te stellen, op straat, bij organisaties, woningcorporatie maar ook in de raadszaal. ‘Tot op de barricade’ riep hij steevast wanneer hij op huis aanging.

Kees is altijd op straat, buurt, winkelcentrum of station te vinden geweest om het verhaal van de SP onder de aandacht te brengen, het liefst met een kopje koffie of een soepje, zoals hier op het station.

Vorig jaar is Kees tachtig geworden en gestopt als bestuurslid. ‘Maar ik blijf actief lid hoor!’ En zo kennen we je ook; standvastig, solidair en betrokken. Niet alleen binnen de politiek maar juist ook daarbuiten zoals in de wijkvereniging, de HorsterhofStichting Blij Groessen, en koken voor de bewoners in ‘de Wilg’.

Als er iemand een koninklijke onderscheiding heeft verdiend dan is het Kees wel! SP Duiven wil Kees en Ria dan ook van harte feliciteren met deze geweldige blijk van waardering,

Reactie toevoegen

U bent hier