h

SP Duiven voert samen met SP Gelderland actie bij Vattenfall in Westervoort

27 februari 2023

SP Duiven voert samen met SP Gelderland actie bij Vattenfall in Westervoort

Foto: SP Gelderland

Op zaterdag 25 februari voerde SP Duiven, samen met SP Gelderland en lijsttrekker Eric van Kaathoven, actie bij de hulpwarmtecentrale van Vattenfall in Westervoort. Ook zijn er SP acties geweest bij de hulpcentrales in Arnhem en Nijmegen. Met spandoeken met daarop de tekst ‘Gelderland wil zijn energie terug!’ maakt de partij duidelijk dat het de energievoorziening weer in handen van de provincie wil krijgen, zoals vroeger ook al het geval was voordat NUON verkocht werd aan het Zweedse Vattenfall.

Foto: Willy Velmans
Vattenfall (voorheen NUON) beheert een aantal warmtenetten in Gelderland en heeft daar hulpwarmtecentrales die bijspringen in de warmtevoorziening als dat nodig is: Nijmegen Lent, Arnhem Schuytgraaf en Westervoort. Bij alle drie deze centrales voerde de Gelderse SP een ludieke actie en eiste zij namens Gelderland haar energie terug.

Foto: SP Gelderland
Lijsttrekker SP Gelderland, Eric van Kaathoven: ‘Wij willen dat er een einde komt aan de situatie waarin buitenlandse hoofdkantoren miljoenenwinsten maken terwijl heel veel mensen hun energierekening niet kunnen betalen. Energie is een basisbehoefte en die moet weer in eigen, publieke handen komen.’

De Gelderse SP heeft zich altijd verzet tegen de privatisering en verkoop van energiebedrijf NUON dat in handen van provincies en gemeenten was met Gelderland als grootste aandeelhouder. De SP vindt dat de energievoorziening weer in eigen hand moet komen. Uit onderzoek in opdracht van Energie Beheer Nederland blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders het een goed idee vindt als energie weer in publieke handen komt.

Foto: Willy Velmans

Teken de volkspetitie!
De SP is landelijk ook een volkspetitie voor het nationaliseren van de energie gestart die al door meer dan 120.000 mensen is getekend. Teken ook op: 'Verlaag de kosten, teken de Volkspetitie!'

Reactie toevoegen

U bent hier