h

Vergert van het gas af: vooral veel zorgen over de financiële consequenties!

28 mei 2023

Vergert van het gas af: vooral veel zorgen over de financiële consequenties!

Foto: Gerard Wassing

De SP doet onderzoek in 'de Vergert' naar aanleiding van zorgen die bewoners hebben over het besluit om als eerste startwijk van het gas af te gaan. In oktober 2021 is dit door de gemeenteraad besloten.

De SP is met een vragenlijst de wijk in gegaan met als doel om te horen hoe de inwoners hierover denken, wat hun zorgen zijn en wat zij de gemeente zouden willen meegeven. Daarnaast wil de SP de informatiemiddag op 17 juni a.s. onder de aandacht brengen zodat zoveel mogelijk bewoners deze informatiebijeenkomst zullen bijwonen.

Hoewel de SP nog met het onderzoek bezig is springen er een aantal zaken uit. Over het algemeen is er begrip voor het besluit voor deze energietransitie maar zijn er ook veel zorgen te horen over met name de kosten die de bewoners kunnen verwachten en hoe dat eventueel gecompenseerd zou kunnen worden. De meesten verwachten hier een actieve houding van de gemeente in.  Daarnaast is er onvrede te bespeuren over de gebrekkige communicatie. Er is een informatieavond geweest en zijn er tweemaal infoblaadjes in de wijk verspreid maar echt concrete beslissingen zijn er nog niet genomen. En daar is veel behoefte aan!

De SP vervolgt haar onderzoek op 12 juni a.s. en zal rond half zeven 's avonds weer in de wijk te vinden zijn.

Meer informatie over 'de Vergert van het gas af' vind u op deze website van de Samen1nergie.

Reactie toevoegen

U bent hier