h

SP roept telefonisch meldpunt invoering nieuwe WMO in het leven!

6 januari 2015

SP roept telefonisch meldpunt invoering nieuwe WMO in het leven!

Kort voor de invoering van de nieuwe WMO per 1 januari 2015 heeft de gemeente Duiven per brief of per telefoon aan zorgontvangers laten weten dat vanaf die datum de huishoudelijke hulp zou stoppen! Mocht dat zomaar? Het antwoord is NEE! Iedere zorgontvanger heeft recht op een zogenaamd "keukentafelgesprek"!

De SP had op 20 november een succesvolle voorlichtingsavond georganiseerd waarin door een jurist, SP tweede kamerlid Henk van Gerven en de ABVA KABO opgeroepen werd om vooral bezwaar te maken. Want door bezwaar te maken heb je recht op een zogenaamd "keukentafel gesprek" waardoor er naar de persoonlijke omstandigheden kan worden gekeken in plaats van het zomaar stoppen van de huishoudelijke hulp. Inmiddels hebben er van de 650 zorgontvangers er al meer dan 450 een keukentafel gesprek aangevraagd.

De SP snapt dat dit een enorme klus is voor de gemeente en hoopt dat desondanks er voor iedere zorgontvanger een passende oplossing wordt bedacht. Mocht dit dat nu niet het geval zijn dan wil de SP dit graag weten en heeft daarom een telefonisch meldpunt in het leven geroepen waarin u klachten of problemen over de uitvoering van de nieuwe WMO kunt melden.

Deel uw zorgen, klachten, problemen met ons via telefoon nummer 0619443961 Leden van SP Duiven zullen u dan te woord staan en uw verhaal noteren. Zo nodig komen we in een persoonlijk gesprek om u te informeren over uw rechten en zullen wij u adviseren. U kunt SP Duiven vanaf 5 januari bereiken tussen 18.00 en 20.00uur. Alle klachten en problemen zullen door onze SP raadsleden verzameld worden en onder de aandacht van de verantwoordelijk wethouder en gemeenteraad gebracht worden.

Reactie toevoegen

U bent hier