h

SP Duiven dient initiatiefvoorstel voor klankbordgroep sociaal domein in.

15 mei 2015

SP Duiven dient initiatiefvoorstel voor klankbordgroep sociaal domein in.

Foto: SP / Rijksoverheid

In het sociale domein zal de komende jaren veel te doen zijn. Door de veranderingen als gevolg van de nieuwe WMO en andere zorgtransities is de druk op de besluitvorming in de gemeenteraad fors toegenomen waardoor ambtenaren, wethouders én raadsleden  zich regelmatig in lastige situaties zien geplaatst met complexe vraagstukken die veel tijd, expertise en deskundigheid vereisen. Daarom wil de SP een klankbordgroep instellen waarin leden van de gemeenteraad, zich samen met (ervarings)deskundigen buigen over deze moeilijke materie om zo het college van adviezen te kunnen voorzien.

Vanuit de insteek dat de gemeenteraad de gehele bevolking van de gemeente Duiven vertegenwoordigd wil de SP draagvlak creëren, binnen raad, college en de bewoners, voor de uitwerking en gevolgen van de veranderingen in het sociale domein binnen onze gemeente. Door het instellen van een raadsbrede klankbordgroep met deskundigen kun je draagvlak krijgen om deze veranderingen op een sociale, rechtvaardige en menselijke manier te kunnen uitvoeren.

"Ons initiatiefvoorstel houdt in dat er een klankbordgroep wordt samengesteld die samengesteld wordt door één raadslid of fractie-assistent van alle politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in de raad. Daarnaast heeft elk lid van de klankbordgroep de mogelijkheid om een of twee deskundigen bij de vergadering uit te nodigen met als doel om zoveel mogelijk informatie over desbetreffende materie te verkrijgen. En natuurlijk zijn de wethouders en betrokken ambtenaren ook van harte uitgenodigd", aldus SP fractie-voorzitter Pim Neuteboom.

De beoogde klankbordgroep zou in ieder geval betrekking moeten hebben op de volgende onderwerpen:

  • Sociale zaken
  • WMO
  • Participatiewet
  • Jeugdzorg
  • Vrijwilligersbeleid
  • Ouderenbeleid

Het initiatiefvoorstel zal in de commissievergadering bestuur van 15 juni 2015 behandeld gaan worden.

Reactie toevoegen

U bent hier